OPPRYKKSDRAMA: Arne Erlandsen og Ullensaker/Kisa møter Bodø/Glimt i kvaliken til Tippeligaen i kveld. Vinneren spiller mot lag nummer tre fra bunnen i Tippeligaen.  FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
OPPRYKKSDRAMA: Arne Erlandsen og Ullensaker/Kisa møter Bodø/Glimt i kvaliken til Tippeligaen i kveld. Vinneren spiller mot lag nummer tre fra bunnen i Tippeligaen. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADETVis mer

Rykteflom rundt Arne Erlandsen

Kan ta Ull/Kisa til Tippeligaen, men får ikke ny kontrakt.

(Dagbladet): Ullensaker/Kisa har på enkelte hjemmekamper ikke mer enn 200-300 tilskuere. Slår Jessheim-laget Bodø/Glimt i kvalikkampen som starter klokka 18.00 i dag, er de ett skritt nærmere Tippeligaen.

I så fall gjenstår en hjemme- og bortekamp mot laget som ender som nummer tre fra bunnen i Tippeligaen.

Mannen som pekes ut som hjernen bak sensasjonen, er trener Arne Erlandsen. Men selv om den tidligere Lillestrøm-profilen har ledet laget fra bunnen av 2. divisjon, er han ferdig etter sesongen.

Dette skaper snakk og rykter i lokalmiljøet. Ingen skjønner hvorfor.

Lyn fra klar himmel Til Romerikes Blad i dag sier supporter Ellen Nordengen:

- At Arne Erlandsen ikke fikk fornyet trenerkontrakten, kom som lyn fra klar himmel. Spørsmålet jeg, og flere supportere med meg, sitter igjen med er: «Hva skjer?»

Til Dagbladet sier Erlandsen:

- Jeg har ikke fått en begrunnelse, og trenger heller ikke å få det. Jeg har bare lest det som står i avisa. Men jeg ble litt overrasket da jeg mottok beskjeden.

- Dette vil jeg ikke utdype nå, sier daglig leder i klubben, Cato Strømberg.

Eventyr Onsdag vant Ullensaker/Kisa 4-3 borte mot Sandefjord i kvaliken til Tippeligaen. I kveld står altså Bodø/Glimt for tur.

- Da jeg overtok Ull/Kisa i 2010, lå vi på bunn i 2. divisjon. I dag er vi der vi er. Når jeg googler klubben, burde «eventyr» stått først, påpeker Erlandsen.

Men det gjør det ikke - sesongen har vært turbulent. I begynnelsen av juli ble kampen mot HamKam utsatt grunnet mistanke om kampfiksing. I forrige måned havnet treneren i klinsj med midtstopper Kristian Flittie Onstad.

- Han spiller aldri mer under meg, utbasunerte Erlandsen. Episodene gjorde at Jessheim-klubben havnet i riksmediene.

Erlandsen sier:

- Vi godtok altfor mye i forbindelse med mistankene om kampfiksing. Kampen skulle aldri vært utsatt. Her var det intet grunnlag for mistanke overhodet. På nettet kan folk skrive hva pokker de vil, uten at det får konsekvenser.

Flittie Onstad nektet angivelig å møte opp til kampen mot Bærum 14. oktober.

- Som trener kan du aldri akseptere at en spiller gjør dette. Selv om han ikke er i startoppstillingen, forventer du at han møter opp, setter seg på benken — og gjør seg klar til innhopp. Tre dager seinere fikk jeg vite at det var daglig leder i klubben som hadde gitt ham fri. Jeg visste ingenting.

- Hvorfor?

- Det får du spørre ham om.

Ei kule varm Erlandsen vil ikke si med rene ord at det har gått ei kule varm på bakrommet, men påpeker:

- Å skape kultur og tradisjoner er viktig. Det kan være at noen opplever lederstilen min som krevende. Men jeg vil ikke noe annet enn det beste for spillerne og laget. Vi har gjort en formidabel jobb. Men muligens har det gått litt fort for noen i administrasjonen. Blant annet må vi være best på alt rundt laget som ikke koster penger. Vi må være nøye med restitusjon, forberedelser, mat og drikke. Logistikken skal fungere.

Suksess betaler seg ofte for en trener. Men Erlandsen fikk allerede for to uker siden beskjed om at han ikke får ny kontrakt. Klubben har allerede vært i dialog med andre kandidater.

En skam Omgivelsene er forvirret. På sosiale medier går debatten. Supporter Ellen Nordengen forteller om en «voldsom rykteflom» til Romerikes Blad. I et innlegg på Facebook skriver hun:

- En skam at Arne må forlate skuta ... Jeg kan ikke noe om fotball, vet knapt hva offside er, men ærlighet burde telle mer enn patetisk maktspill.

- Dette vil jeg ikke utdype nå. Men det er en helhetsvurdering, sier daglig leder Cato Strømberg om Erlandsens sorti. Han vil heller ikke kommentere noe av det andre bråket som har rystet klubben.

7,2 millioner Ull/Kisa har et budsjett på 7,2 millioner kroner. Tilskuersnittet er på 900. I det hele tatt er situasjonen tilsynelatende ganske vill hvis klubben rykker opp, og Erlandsen er ferdig.

- Uansett har jeg lyst til å bidra videre i norsk fotball, eller i utlandet. I sistnevnte tilfelle må jeg overtale familien. Jeg har små barn, sier han til Dagbladet.

Om kampen mot Bodø/Glimt i kveld:

- Det blir en åpen affære. Jeg leder en fin gjeng som er med på noe relativt få andre har vært med på, sier Erlandsen.

TURBULENT: Sesongen har vært turbulent for Ullensaker/Kisa med mistanke om kampfiksing og spillere i bråk. På dette bildet: Kaptein Truls Jørstad (høyre), Steevan Fortes Huberto Dos Santos og Kim Holmen i forgrunnen.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TURBULENT: Sesongen har vært turbulent for Ullensaker/Kisa med mistanke om kampfiksing og spillere i bråk. På dette bildet: Kaptein Truls Jørstad (høyre), Steevan Fortes Huberto Dos Santos og Kim Holmen i forgrunnen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer