Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ryktene begynte å gå om Deila. Nå slår han tilbake.

- Det handler om klikk på nett.

(Dagbladet): Porsgrunns-mannen Ronny Deila (40) har virkelig fått erfare hva det vil si å være trener utenfor landets grenser. Skotske aviser har ligget tett på siden overgangen fra Strømsgodset til Celtic sommeren 2014.

Avisene har fulgt både opp- og nedturer, og søndag ble det slått brannalarm på nytt. Ryktet spredte seg blant Celtic-supportere med stor hastighet:

«Ronny Deila will be sacked in the morning.»

Eller på norsk: «Deila vil få sparken neste morgen.»

Det er en kjent sak at nordmannen ikke har fått det til å svinge med laget ute i Europa. To år på rad har han mislyktes med å få Celtic inn i Champions League. Resultatene i Europa League har vært oppsiktsvekkende dårlige. Blant annet har det blitt to tap for Molde.

Deler av Celtic-supporterne ønsker ham vekk. Og søndag løp ryktene løpsk. I dag er det tirsdag. Og Deila har fortsatt jobben.

Selv mener han at situasjonen slett ikke er så ille. Laget vant serien og cupen i fjor, og ligger an til å vinne The Trebbel i år.

Deila mener media har noe av skylda for bildet som blir tegnet.

- Situasjonen er alltid svart-hvitt. Det er aldri noe midt imellom. Det handler om klikk på nettet, og om å selge aviser. Det er helt utrolig, sier han til Sky Sports, ifølge avisa Daily Record.

- Det er hundrevis av medier som  trenger en historie. Alle blir påvirket av det. Det påvirker spillerne, det påvirker klubben - og vi må holde hodet kaldt.

Deila fortsetter:

- Det er det viktigste av alt: Vi må holde sammen. Og det føler jeg - at jeg, spillerne og klubben er sammensveiset.

Celtic leder serien med ett poeng på Aberdeen, men har én kamp mindre spilt. Tredje juledag venter Hearts borte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media