- Ryktene om Rooney-salg i januar er nonsens

Manchester United tar til motmæle mot spekulasjonene.

RYKTEFLOM: Alle handlinger Wayne Rooney (tv) foretar seg for tida blir gjennomanalysert. Det blir garantert også Manchester Uniteds beslutning om å avfeie spekulasjoner om et januarsalg.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
RYKTEFLOM: Alle handlinger Wayne Rooney (tv) foretar seg for tida blir gjennomanalysert. Det blir garantert også Manchester Uniteds beslutning om å avfeie spekulasjoner om et januarsalg.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

||| (Dagbladet): Det hører med til sjeldenhetene at fotballklubber dementerer overgangsspekulasjoner i media - klokelig nok.

Derfor vil nok ikke Manchester Uniteds avgjørelse om å benekte at Wayne Rooney vil bli solgt i januar, slik flere søndagsaviser skriver i dag, bidra til å demme opp for rykteflommen.

I stedet vil nok følgende uttalelse fra en United-talsmann til Sky Sports gi grobunn for ytterligere spekulasjoner i dagene, ukene og månedene som kommer:

- Det å foreslå at Wayne Rooney kommer til å bli solgt i januar, er nonsens.

Hver minste lille handling United-spissen foretar seg for tiden på og utenfor banen er gjenstand for synsing og tolkning fra alle hold.

All støyen rundt Rooney, som involverer utroskapsrykter, elendig form, kontraktsforhandlinger som har trukket ut i langdrag og uttalelser som strider mot hva mektige sir Alex Ferguson sier, har fått flere medier til å konkludere at hans dager på i Old Trafford snart er talte.

I og med at Florentino Perez ikke har lagt skjul på sin beundring for kraftpluggen fra Merseyside, har en overgang til Real Madrid vært hyppigst nevnt.

Noe januarsalg har neppe vært noe samtaleemne i klubbledelsen, men dagens uvanlige uttalelse fra offisielt hold kommer garantert til å bli tatt til inntekt i engelske tabloider for at klubben åpner for at noe kan komme til å skje neste sommer.

Uniteds nummer 10 var henvist til en plass på benken da Manchester United startet lovende, men tabbet seg ut mot nederlagsdømte West Bromwich og rotet bort en tomålsledelse på hjemmebane for første gang på 10 år.

Rooney ble kastet inn sammen med Paul Scholes 18 minutter før slutt, men sammen med lagkameratene maktet de ikke å sette inn en skikkelig sluttspurt.