Ryktene svirrer: - Alt kan skje

Kjetil Knutsen (53) er en av de to store favorittene til å bli ny manager for Bournemouth.

BETENKT: Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen på pressekonferanse. Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/NTB
BETENKT: Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen på pressekonferanse. Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bodø/Glimts daglige leder Frode Thomassen sier «ingen kommentar» på spørsmål fra Dagbladet om det har kommet noen henvendelser fra Bournemouth rundt Knutsen.

Ifølge Betfair er 53-åringen den nest heteste kandidaten til å bli ny manager for den nyopprykkede Premier League-klubben Bournemouth, som nylig sparket Scott Parker.

Knutsen er bare slått av Sean Dyche, som er ledig på markedet etter at han forrige sesong fikk fyken i Burnley. Oddsnettstedet gir en odds på 4.00 på at Knutsen blir Bournemouth-manager, mens Dyche står til 2.20. Nestemann på lista er Chris Wilder, til hele 11.00.

TV 2s mangeårige Premier League-kommentator Øyvind Alsaker mener Knutsen til Bournemouth kan bli en realitet.

- Ja, det tror jeg det kan, sier Alsaker til Dagbladet.

Han mener det fremdeles er «litt karusell» i England, der de gamle managerne som har vært der lenge går på rundgang. Sean Dyche er en av de, en klubbygger som Bournemouth helt sikkert tenker kan være rett man, forklarer Alsaker, før han går løs på en potensiell Knutsen-ansettelse:

- Knutsens navn var oppe i forbindelse med Norwich i fjor også, så selv om de er glade i disse gamle karene, så blir Knutsen lagt merke til. Han står for nytenking og innovasjon. Det er utrolig imponerende det han har gjort i Bodø/Glimt, så at det blir lagt merke til i den store verden er åpenbart, og at han kan være en kandidat for en sånn klubb er helt klart.

PROFIL: Fotballkommentator Øyvind Alsaker. Foto: TV 2/NTB
PROFIL: Fotballkommentator Øyvind Alsaker. Foto: TV 2/NTB Vis mer

- Demper på eventyrlysten?

Det pinlige 9-0-tapet for Liverpool lørdag ble Parkers siste som Bournemouth-sjef. Før den tid hadde laget åpnet sesongen med en sterk 2-0-seier over Aston Villa, og tapt for storkanonene Arsenal og Manchester City, men noe annet hadde vært overraskende.

Alsaker spør seg om Knutsen vil ta en slik enorm utfordring. Selv om det økonomisk er helt enestående, må Knutsen i så fall forlate et byggeprosjekt med trygge rammer i Bodø.

- Knutsen sa nei til Rosenborg, så han er veldig opptatt av nettopp trygghet. Hvor fristet blir han av en klubb som sparker manageren, som har tatt de opp, fire kamper ut i sesongen, når de har møtt tre av de beste lagene? Legger det en demper på eventyrlysten? Sånne ting tror jeg spiller inn for Knutsen, sånn som jeg kjenner ham som trener og type, påpeker Alsaker.

Viaplay-ekspert Lars Tjærnås gjør det overfor Dagbladet klart at han mener Knutsen er dyktig nok faglig og mellommenneskelig til å mestre Bournemouth-jobben i Premier League.

Men:

- Med det Bodø/Glimt gjør av investeringer og det de står foran, så tenker jeg at han blir.

ETTERTRAKTET: Suksessen med Bodø/Glimt har ført til interesse rundt trener Kjetil Knutsen. Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/NTB
ETTERTRAKTET: Suksessen med Bodø/Glimt har ført til interesse rundt trener Kjetil Knutsen. Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/NTB Vis mer

- Skeptisk, men «alt kan skje»

Viaplay-kommentator Kasper Wikestad er enig med Tjærnås. Wikestad stiller seg skeptisk til at Knutsen tar Bournemouth-jobben - om han i det hele tatt får tilbudet.

- Alt kan skje. Jeg brant meg litt da jeg sa at Ole Gunnar Solskjær aldri kunne bli Manchester United-manager, så jeg skal ikke utelukke noe. Når det er sagt, så var Knutsen, så vidt jeg har forstått, ganske langt framme i køen da Norwich skulle ha ny manager, sier Wikestad til Dagbladet.

Han forklarer at Norwich var i en ganske mye bedre posisjon da, enn den Bournemouth er nå. Wikestad synes ikke Bournemouth minner om den «perfekte muligheten» som kan friste Knutsen vekk fra Bodø/Glimt.

- Hvis en klubb i Premier League-størrelse skal ha ny manager, tenker jeg det finnes bedre muligheter enn Bournemouth. Jeg tror han er skeptisk, og han har Europa League foran seg, mot blant andre Arsenal.

FØLGER PREMIER LEAGUE: Viaplay-kommentator Kasper Wikestad. Foto: Shad Madian / Dagbladet
FØLGER PREMIER LEAGUE: Viaplay-kommentator Kasper Wikestad. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer

Wikestad minner om at Brighton-manager Graham Potter gjorde noe liknende med Östersund, en ganske sammenliknbar klubb, og vant mot nettopp Arsenal på Emirates. Hans veier inn i Premier League ble åpnet med den prestasjonen, sier Wikestad.

Bodø/Glimt ligger på andreplass i Eliteserien, sju poeng bak Molde. I Europa League-gruppespillet skal de gulkledde opp mot nevnte Arsenal, PSV og Zürich.

Wikestad utelukker ikke at et nytt seriegull og suksess i Europa kan sette et minneverdig punktum for Knutsens opphold i Bodø/Glimt før han tar fatt på en vesentlig større klubb utenfor Norges grenser.

- Denne høsten kan være en kjempemulighet for Kjetil Knutsen. Kanskje det kan være den perfekte avslutningen på hans eventyr i Bodø/Glimt om de vinner ligaen igjen og gjør det bra i Europa League, avslutter kommentatoren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer