Håndball-VM

Ryktene svirrer

- Det hadde vært magisk, sier Norges keeper om ryktene som svirrer om Spanias stjernebrødre.

STJERNESPANJOL: Alex Dujsjebajev smilte bredt under kamp mot Slovenia tidligere i VM. Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP
STJERNESPANJOL: Alex Dujsjebajev smilte bredt under kamp mot Slovenia tidligere i VM. Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GDANSK (Dagbladet): Brødrene Alex og Daniel Dujsjebajev spiller begge en viktig rolle for Spania som møter Norge til kvartfinale i VM onsdag.

Det er også spillerne landslagssjef Jonas Wille trekker fram når Dagbladet spør hvilke spanske spillere som er den største trusselen.

- De er veldig gode spillere på hver sin sideback. De har veldig god spilleforståelse og har et godt samarbeid med andre. Det er viktig å låse dem når vi går opp i dem, og ikke lar dem få ballslipp, sier Wille.

Spesielt eldstebror Alex har vært sentral fra sin høyreback i flere år. Han regnes som en av verdens beste spillere, og har vært viktig i to spanske EM-gull.

IMPONERT: De norske landslagsgutta blir imponert over en svensk håndballspiller. Video: RPIF Linköping Vis mer

Bytte for alle?

Til daglig spiller duoen i polske Kielce, hvor deres far, Talant, er trener.

Det har han vært siden 2014, mens begge sønnene signerte for klubben i 2017. I alle åra har Kielce vært fullstendig dominerende i polsk serie, men under VM har rapportene kommet på at storhetstida kan være over.

Lokalavisa Kielce Wyborcza skriver at hele familien kan være på vei ut av klubben, og at den polske klubben Pick Szeged har gitt både treneren og sønnene et tilbud.

Årsaken til at trioen kan forsvinne er at Kielce sliter med å finne en ny hovedsponsor. Pappa Dujsjebajev har vært ute i media og sagt at spillerne og ham selv ønsker å bli i klubben, men at de trenger en sponsor.

IMPONERT: De norske håndballgutta lar seg imponere over en snodig polsk tradisjon. Video: Euronews / Myhrvold Simensen/Skingen Vis mer

Avisa i Kielce skriver at en løsning må være på plass innen slutten av januar, hvis ikke kan klubbens spillere forhandle med andre klubber. Ifølge treneren er det en rekke spillere som er ønsket av andre toppklubber i Europa.

Norsk beskjed

Like før Norges pressetreff tirsdag kveld, dagen før Spania-kampen, spaserte eldstebror Alex forbi og nikket høflig norsk presse på spillerhotellet I Gdansk.

Få minutter seinere kom Norges tredjekeeper Emil Kheri Imsgard, som i sommer melder overgang til nettopp Pick Szeged, som familien er linket til.

- Jeg har fått med meg det. Det er jo helt magisk, det er snakk om spillere på det aller høyeste nivået som har vunnet titler på det aller høyeste nivået. Det ville vært veldig stort, jeg ser for meg at det er veldig mye jeg kan lære av de, også faren. Jeg krysser fingrene, smiler keeperen som spiller for Elverum ut sesongen.

TRADISJON: De norske håndballgutta blir satt ut når de presenteres for polsk tradisjonsmat. Vis mer

- Har du møtt dem her på hotellet?

- Nei, jeg har ikke rukket å hilse på de her ennå. Men jeg har snakket med dem før, det er veldig ålreite fyrer, svarer Kheri Imsgard.

MAGISK: Emil Kheri Imsgard i samtale med Dagbladet på Norges spillerhotell i Gdansk. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
MAGISK: Emil Kheri Imsgard i samtale med Dagbladet på Norges spillerhotell i Gdansk. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

- Hvordan blir klubbskiftet?

- Jeg tror det blir magisk. Jeg tror det er riktig for meg å ta det steget for meg nå for å komme seg helt opp i toppen, svarer keeperen som er klar på at målet på landslaget er å slå seg inn som førstekeeper på landslaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer