Rykter om bestikkelser

UEFA-president Lennart Johansson hørte mandag rykter om at Sepp Blatter hadde delt ut konvolutter med penger til noen av delegatene som seinere skulle stemme i FIFA-valget.

- Når man hører om slikt, går det ikke ubemerket forbi. Det er klart at man begynner å tenke: - Hvor mye og hvor mange? sier Johansson.

Dagen etter at sveitseren ble valgt til FIFA-president kom de sensasjonelle opplysningene om hvordan han skal ha sikret seg seieren. Blatter delte ut konvolutter som inneholdt ca. 375 000 kroner.

Ifølge avisa Aftonbladet ble det delt ut 20 slike konvolutter.

  • Blatter bekrefter påstanden i den britiske avisa Herald Tribune, og sier pengene var utbetalinger som skulle gå til enkelte nasjonale forbund med svært dårlig økonomi.
  • Pengene skal ha blitt delt ut til land i Afrika. Nasjoner som hadde en nøkkelrolle i avstemningen som høyst overraskende endte med seier 111- 80 til Blatters fordel.

- Han skal få forklare seg for FIFAs styre, men jeg vil ikke be om noen forklaring. Jeg vil ikke rote noe mer i dette, sier Johansson.

Hvor Blatters penger kommer fra er uklart. President Per Ravn Omdal i Norges Fotballforbund, som også er medlem i FIFA-styret, sier til det svenske nyhetsbyrået TT: - All slik støtte skal bestemmes av styret. Det er ikke blitt gjort i dette tilfellet.