Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rykter om Zlatan-sjalusi og ødelagte vennskap

Ronaldo-farsen fortsetter.

LANDSLAGTRENING: Her møter Cristiano Ronaldo opp på Portugals treningssamling foran VM-kvaliken, med et haleheng av tv-kameraer. Portugiseren lot seg ikke intervjue om misnøyen i Real Madrid. Foto: Scanpix / EPA /CARLOS BARROSO
LANDSLAGTRENING: Her møter Cristiano Ronaldo opp på Portugals treningssamling foran VM-kvaliken, med et haleheng av tv-kameraer. Portugiseren lot seg ikke intervjue om misnøyen i Real Madrid. Foto: Scanpix / EPA /CARLOS BARROSO Vis mer

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo skal ha grått i 20 minutter etter kampslutt søndag.

Fortsatt vet ingen utenforstående akkurat hvorfor, og imens tar spekulasjonene ytterligere fart.

Vil bort Portugiseren bekreftet det selv, at han var lei seg av «profesjonelle årsaker» etter to mål mot Getafe søndag.

- Jeg kan ikke feire mål når jeg er trist, og slik var det i dag. Folk som jobber med meg her vet hvorfor. Jeg sier ikke mer enn det, sa Real-stjernen.

Med uttalelsen fulgte rapporter om telefonsamtaler til Real Madrids president med et klart budskap: «Jeg vil bort». På toppen ble det hevdet at forholdet til lagkameratene er grunnen til at Ronaldo ikke trives i klubben.

Siden kampslutt har Ronaldo ikke sagt et ord - og dermed får ryktesmedene herje fritt.

Det heteste ryktet er et bud fra Qatar-eide Paris Saint Germain. Ifølge den spanske TV-kanalen RAC1 har sportsdirektør Leonardo vært i kontakt med tanke på en overgang.

Det avvises av brasilanske Leonardo selv, han sier at dersom PSG er interesserte vil Real Madrid høre om det først.

Zlatan-sjalusi El Mundo Deportivo skriver at Ronaldo er svært misunnelig på Zlatan Ibrahimovics kontraktsvilkår i nettopp PSG, svensken mottar 15 millioner euro (110 mill. kroner) i årslønn i Paris.

Summen er 50 prosent mer enn det Ronaldo har i Real, med tre år igjen av kontrakten og med en spansk skatteøkning på vei.

Også en rekke andre spillere, med Samuel Eto'o (Anzji) og Didier Drogba (Shanghai) i spissen, kan innkassere større årslønner enn portugiseren, og katalanavisa Sport kobler portugiseren til Dagestan-klubben.

MISFORNØYD: Cristiano Ronaldo hadde det vondt både fysisk og psykisk søndag kveld. Her får han behandling på benken på Santiago Bernabeu. Foto: Scanpix / AFP / DANI POZO
MISFORNØYD: Cristiano Ronaldo hadde det vondt både fysisk og psykisk søndag kveld. Her får han behandling på benken på Santiago Bernabeu. Foto: Scanpix / AFP / DANI POZO Vis mer

Madrid-avisa og klubbtaletør Marca melder om et møte mellom Ronaldo og Real-president Florentino Perez - samt direktør José Ángel Sánchez.

- Jeg kjenner meg ikke elsket i Real Madrid. Jeg er lei meg og deprimert.

Noe slikt skal Ronaldo ha fortalt klubbsjefene i møtet - og de tok straks kontakt med Ronaldo-agent Jorge Mendes.

Taus agent Agenten kunne avkrefte at Ronaldo er fått henvendelser fra andre klubber. I en pressemelding skriver Mendes at han vet hvorfor Ronaldo er nedstemt.

- Jeg kjenner til bakgrunnen for Ronaldos ord, og det er opp til ham å offentliggjøre det. Jeg er ikke overrasket over dette. De som kjenner til mitt forhold til Ronaldo vet også at han kan regne med min fulle lojalitet, sier han til agentfirmaets hjemmeside.

Jose Ramon de la Morena er radiostasjonen Cadena Sers røst i Real Madrid-miljøet, og det var han som meldte om stjernespillerens møte med klubbledelsen.

Klikk Han uttaler ifølge ESPN at en konflikt i Reals spillergruppe ligger bak oppstyret. Allerede i går ble det spekulert i at Ronaldo var skuffet over vennen Marcelo.

Skuffet fordi Brasil-backen både utpekte Iker Casillas til den verdig Gullball-vinneren. Han uttalte samtidig at Barcas Leo Messi er« verdens beste spiller», ikke Ronaldo.

Og nå er Ronaldo er ulykkelig fordi han og Marcelo ikke lenger snakker sammen, mener de la Morena.

- Cristiano er svært påvirket av dette. Før var Marcelo, Pepe, Fabio Coentrao og Cristiano en veldig tett klikk. De spiste sammen på trening. Da Cristiano scoret sitt første mål klemte Marcelo på Jose Callejon. Forholdet er ikke det samme, sier radioverten.

Manglet støtte? Portugal-legende Paulo Futre er også av den oppfatning at penger ikke primært ligger bak misnøyen.

GODT BETALT: Zlatan Ibrahimovic sies å ha 50 prosent bedre betalt enn Ronaldo. Foto: Scanpix / AFP / FRANCOIS LO PRESTI
GODT BETALT: Zlatan Ibrahimovic sies å ha 50 prosent bedre betalt enn Ronaldo. Foto: Scanpix / AFP / FRANCOIS LO PRESTI Vis mer

- Han vant ikke Gullballen sist år, kanskje føler han ikke støtte i klubben.

Real-stjernen Kaka avviser at hvittrøyene er splittet, han er selv en del av den portugisisk-brasilianske delen av laget.

- Cristiano er en nøkkelspiller for Real Madrid, og han vet at hele laget støtter ham. Det viktigste er at han føler seg bra. Han er veldig viktig for oss, sier Kaka til nyhetsbyrået EFE.

Ryktene om en exit fra Santiago Bernabeu mottas nærmest med applaus i britiske aviser. Daily Telegraph skriver at kjøpsklausulen på Ronaldo ligger på snaut åtte milliarder kroner - en utenkelig overgangssum.

City, Chelsea, PSG Men det stopper ikke Manchester United og Mancester City, skriver The Sun, begge klubbene ønsker å hente angriperen tilbake til Premier League. Daily Mail skriver at det bare er rikmannsklubber som City og PSG - samt muligens Chelsea - som vil vurdere å by 100 millioner pund for superstjernen.

ALLER BEST BETALT: Samuel Eto'o påstås å være den best lønnede fotballspilleren i den russiske klubben Anzji. Foto: Scanpix / AFP  / ODD ANDERSEN
ALLER BEST BETALT: Samuel Eto'o påstås å være den best lønnede fotballspilleren i den russiske klubben Anzji. Foto: Scanpix / AFP / ODD ANDERSEN Vis mer

Med 150 mål på 149 Real Madrid-kamper har han definitivt vist at han var verd de 824 millionene Manchester United fikk i 2009.

- Det er helt utrolig. Han var et fantastisk kjøp for dem for 80 millioner pund. Vi visste at vi hadde en avtale, at han skulle få gå etter det siste året. Og for 80 mill. pund tenkte vi «det var ikke ille». Men fyttirakkern, nå sier vi at det skulle vært 800 millioner pund, sa United-sjef Alex Ferguson i mai.

HAR STØTTE: Kaka sier Ronaldos lagkamerater vil gjøre alt for at portugiseren skal være lykkelig. Foto: Scanpix / AP / Kathy Willens
HAR STØTTE: Kaka sier Ronaldos lagkamerater vil gjøre alt for at portugiseren skal være lykkelig. Foto: Scanpix / AP / Kathy Willens Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media