Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ryktestorm rundt Riis foran presentasjon

Er han med på nytt prosjekt i Bahrain?

HVOR HOPPER DE VIDERE? Bjarne Riis og Lars Seier Christensen har kalt inn til pressekonferanse torsdag. Foreløpig flyter de på en god medvind fra Bahrain når det gjelder oppmerksomheten det nye prosjektet får. (Foto: LISELOTTE SABROE/Scanpix 2011)
HVOR HOPPER DE VIDERE? Bjarne Riis og Lars Seier Christensen har kalt inn til pressekonferanse torsdag. Foreløpig flyter de på en god medvind fra Bahrain når det gjelder oppmerksomheten det nye prosjektet får. (Foto: LISELOTTE SABROE/Scanpix 2011) Vis mer

(procycling.no): Torsdag holder Bjarne Riis og tidligere styreleder i Saxo Bank, Lars Seier Christensen, pressekonferanse på Hotel d?Angleterre i København.

Ifølge ryktebørsen i Danmark dreier det hele seg om et vidtfavnende prosjekt som satser mot salg av reiser, events og kleseffekter i sykkelsporten.

- Nei, vi har ikke kjøpt opp det gamle laget, selv om det er klart at min venn og tidligere partner, Oleg Tinkov, ønsker seg ut av idretten neste år. Og ja, det er et prosjekt med mer bredde i håp om å sikre en sterkere økonomisk plattform enn man vanligvis forbinder med et sykkellag, skriver Lars Seier på sin blogg.

Kobles til storsatsing i Bahrain Han avfeier altså ryktene om et oppkjøp av Tinkoff-laget.

Det er uansett et annet prosjekt som får Danmark til å stå på hodet de neste dagene.

I Bahrain ønsker nemlig Sheikh Nasser Bin Hamad å lansere et nytt storlag i sykkelsporten foran 2017-sesongen.

Ryktebørsen vil alt ha det til at Vincenzo Nibali, som er på utgående kontrakt i Astana, er på vei dit med sitt hoff. De første livstegn fra Bahrain Cycling Team har kommet til overflaten de siste dagene:

- Det er en realitet. Jeg ønsker offisielt å bekrefte fødselen av Bahrain Cycling Team. Vårt hovedmål er å introdusere sykkelsporten, og oppmuntre og støtte unge utøvere til å opprettholde en sunn livsstil og konkurrere mot de beste lagene i verden, kunngjorde Sheik Nasser Bin Hamad via Instagram.

Veloropa: - Vil overraske meg Deretter siterte Cyclingnews-journalisten Stephen Farrand en anonym kilde som koblet Riis mot laget fra Bahrain.

- Det er alltid spennende med nye aktører i sykkelsporten. Velkommen til HH Sheik Nasser og Bahrain, kvitterte Seier Christensen på sin Facebook-konto.

Så da er vel alt bare velstand?

På tross av indisiene stiller danske sykkeleksperter seg tvilende til om at det hele dreier seg om noe mer sammenfallende tilfeldigheter. I hvert fall når det gjelder samlingen på d'Angleterre.

- Tingene utelukker selvsagt ikke hverandre. Men det vil være overraskende for meg hvis torsdagens pressemøte utlukkende handler om presentasjonene av et sykkellag fra Bahrain uten ryttere, og som først skal i aksjon neste år, skriver Kim Plesner, mannen bak nettstedet Veloropa, på sin Facebook-konto.

Et annet moment Plesner påpeker er at arvtakeren til tronen i Bahrain neppe hadde valgt et hotell i København for å presentere sitt nye konsept.

Dansk journalist: - Riis var angivelig nylig i Bahrain Heller ikke Brian Askvig, som til daglig følger nyhetsbildet rundt Riis tett i danske Ekstra-Bladet, har noe særlig tiltro til Bahrain-koblingen.

- Ser du det som realistisk at Riis forener krefter med Sheikh Bin Hammad alt nå?

- Jeg ser det ikke som urealistisk at Riis har en fot innenfor Bahrain, men det må i så fall være noe som overlapper samarbeidet med Seier Christensen. Jeg tror ikke «The Riis-Seier Project» har noe med Bahrain å gjøre. Hva skulle Seier Christensens rolle være i et prosjekt der nede? Jeg har problemer med å se at han skulle være interessert i en rolle som styreleder i et sykkellag, sier Askvig til procycling.no.

Askvig mener likevel at det rører seg rundt Riis og at ønsket om å vende tilbake med et lag i sykkelsporten er ektefølt.

- Hvis han skal etablere et lag fra bunnen av foran 2017-sesongen, er det på tide å starte med det. Utstyrsleverandører, ryttere og stab må få vite at han er på banen og at et nytt lag er på vei. Det nytter ikke å vente til alle har lagt planer for neste sesong, påpeker han.

Journalisten i Ekstra-Bladet understreker også at koblingen mellom Riis og Bahrain-prosjektet foreløpig er spinkel:

- Relativt sett er det én anonym kilde som overfor cyclingnews.com har skapt denne forbindelsen. Riis skal angivelig nylig ha vært i Bahrain, men han er ikke den første sykkeltoppen som har tatt den turen. De sies at flere har reist hjem fra møter med denne prinsen og trodd at de hadde hans fulle oppbacking. Hver gang har det så vist seg at så ikke var tilfelle.

Det man nok kan slå fast med relativt stor sikkerhet, er at herrene Riis og Seier Christensen ikke har noe imot den voldsomme oppmerksomheten som nå vendes mot torsdagens pressemøte.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

KOBLES TIL BAHRAIN: Vincenzo Nibali vant Tour of Oman sammenlagt i forrige uke. Samtidig ble hans navn koblet til det nye sykkelprosjektet i Bahrain. FOTO: AFP / Eric Feferberg
KOBLES TIL BAHRAIN: Vincenzo Nibali vant Tour of Oman sammenlagt i forrige uke. Samtidig ble hans navn koblet til det nye sykkelprosjektet i Bahrain. FOTO: AFP / Eric Feferberg Vis mer