Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ryste optimistisk tross Svindal-nedtur: - To mann er fortsatt i toppen. Helt magisk

Blikket rettes framover.

SER FRAMOVER: Det har så smått gått opp for alpinistenes sportssjef Claus J. Ryste (til venstre i hvitt) at Aksel Lund Svindal er ute av spill. Nå må blikket rettes framover. Her sammen med mediesjef Espen Graff under OL i Sotsji.
FOTO: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD
SER FRAMOVER: Det har så smått gått opp for alpinistenes sportssjef Claus J. Ryste (til venstre i hvitt) at Aksel Lund Svindal er ute av spill. Nå må blikket rettes framover. Her sammen med mediesjef Espen Graff under OL i Sotsji. FOTO: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD Vis mer

Det har så smått gått opp for alpinistenes sportssjef Claus J. Ryste at Aksel Lund Svindal er ute av spill. Nå må blikket rettes framover.

- Planene ligger fortsatt fast. Ingen av løperne som fortsatt er med i verdenscupen, kommer til å endre på noe, det gjelder også fartskjørerne. De har sine mål fram mot verdenscupavslutningen i St. Moritz. Fortsatt har vi to mann som kjemper helt i toppen i den totale verdenscupen. Det er helt magisk. Gutta skal gi gass, så vi skal være med i kampen til siste slutt, sier sportssjefen til NTB samme dagen som Svindal møter norsk presse i rullestol på sykehuset i Innsbruck.

Det har vært noen hektiske dager for Ryste. Han fikk med seg både en seier og to Svindal-fall i Kitzbühel. Det siste fallet satte kapteinen på sidelinjen resten av sesongen. Men allerede dagen etter var norske alpinister tilbake på toppen ved Henrik Kristoffersen. Sportssjefen opplevde en kort uke der det gikk fra det ene ytterpunktet til det andre.

Veien tilbake Aksel Lund Svindal slår fast at han skal tilbake. Det er ingen andre planer enn det i hodet hans. Selv om ikke Ryste og Svindal har hatt noen dype samtaler om ukene og månedene som kommer, så vet Ryste hva han skal forholde seg til.

- Etter at den første akutte tiden er over, skal vi sette i gang en prosess med hensyn til oppfølging av Svindal. Han skal få all den støtte og hjelp han måtte trenge. Han er jo også en proaktiv fyr som liker å ha mange jern i ilden og som vil ha noe å holde på med, så han har nok noen ideer selv også om tiden som kommer, sier Ryste.

Svindal forteller at han vil senke skuldrene og koble av litt fra både verdenscup og skikjøring. Han vet at det vil gå mellom ni og 12 måneder før han er tilbake.

Så lang tid har han aldri vært ute tidligere, selv om han har vært gjennom omfattende skader også tidligere i karrieren.

Stort savn Ryste legger ikke skjul på at han kommer til å savne Aksel Lund Svindal veldig mye. Eneren forsvant og det merkes, men samtidig må ikke sportssjefen glemme de andre løperne. Fokuset må rettes framover, der både Henrik Kristoffersen og Kjetil Jansrud kan true østerrikeren Marcel Hirscher i totalcupen.

- Jo, jeg kommer til å savne ham veldig. Nå har alle lagkamerater og ansatte snakket sammen om dette. Vi får etter hvert satt hele situasjonen i perspektiv og ser klart risikoen i denne idretten vi driver med, forteller Claus J. Ryste til NTB.

- Men nå må vi rette fokus framover. Vi må dyrke alpinkulturen vår videre. Det som har skjedd, får vi uansett ikke gjort noe med, legger han til.

Han sier til slutt at hans hverdag ikke blir veldig forandret. Det gjelder å støtte opp om både skadde og aktive utøvere, og fortsatt er det to nordmenn som kan vinne verdenscupen. Det er det viktig å huske, selv om kongen er borte i alle fall i resten av denne sesongen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media