Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Padling:

Rystende anklager: Padletrener skal ha tilbudt kvinner plass på laget mot sex

Det britiske forbundet i hardt vær.

En britisk padlertrener blir anklaget for å ha tilbudt laguttak i bytte mot sex. Nå får padleforbundet kritikk for ikke å ha tatt anklagene på alvor.

Det er tabloidavisen Daily Mail som slår opp saken stort lørdag. Ifølge avisen er britisk padlesport rammet av en kultur med kameraderi og mobbing. Direktør John Andersen får kritikk for ikke å ha tatt tak i anklagene som er rettet mot en trener.

Britisk padling hadde sitt mest vellykkede OL i fjor sommer med to gull- og to sølvmedaljer i Rio de Janeiro. Nå har britenes padleforbund startet etterforskning av påstandene som er fremkommet.

En ikke navngitt trener skal ha lovet en padlekvinne plass på laget i bytte mot sex. Flere andre utøvere skal ha fått det samme «tilbudet». Treneren skal også ha stått for uvøren språkbruk av seksuell karakter. Den anklagede treneren ble suspendert fra sin stilling i desember.

Under en treningsleir skal dessuten en 18 år gammel utøver ha blitt syk. Jenta skal angivelig ha flyttet inn på trenerens rom, skriver Daily Mail.

Allerede i 2009 skal hele det mannlige padlerlaget ha skrevet brev til forbundsledelsen for å bli kvitt treneren, som de mente opptrådte upassende.

Forbundsledelsen har gitt følgende uttalelse til Daily Mail:

«Som følge av en formell klage mottatt i desember 2016, ble et medlem av vårt prestasjonslag suspendert og en etterforskning umiddelbart igangsatt».

For tiden pågår en disiplinærhøring. Flere endringer i forbundsledelsen har samtidig satt fart på endringer i britisk padlesport.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media