Jeanette Ottesen

Rystende avsløring: - Prøvde å kysse meg

I sin nye selvbiografi «Fri» forteller den danske svømmestjerna Jeanette Ottesen (33) om en ubehagelig opplevelse med en av sine tidligere trenere.

ÅPNER OPP: Svømmeren Jeanette Ottesen forteller om en ubehagelig opplevelse i sin nye bok. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
ÅPNER OPP: Svømmeren Jeanette Ottesen forteller om en ubehagelig opplevelse i sin nye bok. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix Vis mer
Publisert

Ottesen er for tiden aktuell med boka «Fri», som kommer i danske bokhandlere neste uke.

- Det er nervepirrende å være så ærlig og åpne opp, men det er bare den brutale sannheten som kommer fram, sa Ottesen til BT.

Hun kan se tilbake på en forrykkende karriere med deltakelse fem OL, ett EM-gull på langbane, samt sølv i både EM og VM.

IKKE HELT MED: Rikke Møller Pedersen (23) og Jeanette Ottesen Gray (24) viser god sportsånd når de stiller til matlaging på frokost-tv etter å ha vært ute på byen hele natta. Det spørs imidlertid om maten ble like god som latteren til jentene. Vis mer

Ubehagelig opplevelse

I et utdrag fra boka som danske TV 2 har fått tilgang til, forteller hun om en ubehagelig opplevelse med en av sine trenere.

- Det skjedde på en treningsleir, hvor jeg en dag blir bedt om å komme inn på trenerens rom. Da jeg skulle til å gå, tar han tak i meg og prøver å kysse meg på munnen, skriver hun.

- På et splittsekund vender jeg hodet bort, så hans kyss lander på kinnet. Jeg vrir meg løs fra han, flykter ut av rommet og inn på mitt eget, lukker døra og kaster meg på senga.

Verken navnet på treneren eller tidspunktet for episoden er kjent.

I boka forteller hun at hun følte på så stor skyldfølelse, at hun valgte å holde det hele hemmelig - inntil nå.

Ottesen skriver at episoden angivelig bare skal være en av flere hendelser der ugjensidig og upassende kontakt mellom en trener og svømmer skal ha funnet sted.

Reagerer

Direktør i det Danske Svømmeforbundet, Merete Riisager, mener episoden aldri burde ha funnet sted.

- Hvis det er korrekt, at en trener forsøkte å kysse Jeanette, er det klart at det er å gå over streken. Trenere har en profesjonell relasjon til svømmerne, og den bør man holde seg til, sier hun til danske TV 2.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer