Rystende avsløring: - Følte skam

Lisa Guerrero (58) deler en hemmelighet hun har holdt på i nesten 20 år. - Han så på meg som om jeg var gal, sier hun.

REPORTER: Lisa Guerrero slipper snart en selvbiografi. Der deler hun en rystende opplevelse. Foto: NTB
REPORTER: Lisa Guerrero slipper snart en selvbiografi. Der deler hun en rystende opplevelse. Foto: NTB Vis mer
Publisert

I mange år har Lisa Guerrero satt søkelyset på hets og sjikane blant kvinnelige sportsreportere. Den 58 år gamle journalisten har gjort karriere av sin interesse for amerikansk fotball, og har figurert i rollen som indre bane-reporter i Monday Night Football - programmet der TV-kanalen ESPN går gjennom NFLs kamper etter endt runde.

Med opp til 40 millioner TV-seere fikk reporteren tidlig erfare at mange skulle gjøre seg opp en mening om henne. Alt fra hvilke klær hun hadde på, til hvordan hun så ut på håret ble diskutert. Ofte av mannlige seere. Også sjefen hennes Freddie Gaudelli skal ha kritisert Guerrero, hevder People.

Avslører i boka

24. januar slipper Guerrero en selvbiografi der hun deler flere av sine erfaringer fra sitt liv som reporter. Der åpner hun opp om en nesten 20 år gammel hendelse som har preget livet hennes siden.

For underveis i en Monday Night Football-sending hadde Guerrero en spontanabort. Det viser utdrag fra boka som det amerikanske kjendismagasinet People har fått tilgang til.

- Folk som visste hva som skjedde med Freddie (sjefen hennes) og som leste hvordan jeg ble behandlet i media, så allerede ned på meg. Jeg var en skygge av meg selv. Og jeg følte på en skam og en forlegenhet at det siste jeg skulle si var: «Og forresten, jeg hadde nettopp en spontanabort». De fleste av vennene mine vil få vite om dette for første gang når de leser boka, sier Guerrero til People.

En spontanabort er et uventet tap av et foster, før uke 22. Spontanaborter er ganske vanlige, men det kan oppleves sårt for de det gjelder, skriver Helse-Norge.

- Gikk aldri opp for meg

Spontanaborten til tross, reporteren fortsatte å gjøre jobben sin og lot være å forklare om hva som hadde skjedd.

BANNLYST: Høydepunktet i amerikansk fotball Super Bowl ligger rett rundt hjørnet, og reklamepausene er som julaften for kommersielt sultne bedrifter. For andre året på rad blir brusmaskinprodusenten Sodastreams reklame bannlyst. Video: Scanpix Vis mer

- Jeg presset meg gjennom og gjorde jobben min. Da jeg kjente en fuktighet mellom beina mine, tenkte jeg: Jeg har fått mensen. Og så husket jeg at jeg var gravid. «Jeg skal på do», sa jeg til assistenten min, som hadde som oppgave å følge meg rundt. Han så på meg som om jeg var gal.

Videre forteller hun:

- Jeg var svimmel og kvalm, men minnet meg selv om å stå oppreist. Under samtaler dagen etterpå fikk jeg kritikk for dårlig holdning. Smertene var uutholdelige. Det falt meg aldri inn å skulle fortelle det til noen. Det gikk aldri opp for meg at jeg burde dratt på sykehuset, forteller hun videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer