Rystende bilder: Fans trosset råd

Det var en smittebombe i Italia for ett år siden. Det stoppet ikke disse supporterne da klubben skulle spille i Champions League igjen.

BLE IKKE HØRT: Myndighetene i Atalanta snakket for døve ører. Foto: EPA/PAOLO MAGNI/NTB
BLE IKKE HØRT: Myndighetene i Atalanta snakket for døve ører. Foto: EPA/PAOLO MAGNI/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Atalanta møter Real Madrid i Champions League i kveld. Den kampen går, i likhet med andre fotballkamper i Europa, uten tilskuere.

Rundt 4000 Atalanta-supportere samlet seg likevel da Champions League-fotballen var tilbake i Italia, ett år etter at en lignende kamp ble en smittebombe.

I fjor ble kampen mellom Atalanta og Valencia, som ble spilt i Milano, en smittespreder eksperter har regnet som en av årsakene til det enorme utbruddet i Bergamo. Utbruddet ble starten på coronaens herjing med Europa.

Da var 44 000 mennesker samlet tett i tett på Giuseppe Meazza i Milano.

Onsdag var et nytt spansk lag på besøk i utslagsrundene, denne gang på Atalantas hjemmestadion, som er pusset opp. Utenfor var det flere tusen som ignorerte coronarådene og samlet seg.

Ifølge AFP var det over 4000 fans utenfor stadion. Feststemningen i folkemengden var høy, det ble sendt opp fyrverkeri og veivet med flagg.

Atalanta hadde på forhånd bønnfalt fansen om å holde seg unna og følge coronarådene.

«Kjære Atalanta-fans, den historiske dagen vi er i ferd med å oppleve gjør at Atalanta kan ønske velkommen til ikoniske Real Madrid. Det er en anledning for stolthet, glede og sportslig høydepunkt som vi vil huske for alltid», skrev den lokale helseministeren Massimo Giupponi i et åpent brev.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer