Rystende bilder: Fans trosset råd

Det var en smittebombe i Italia for ett år siden. Det stoppet ikke disse supporterne da klubben skulle spille i Champions League igjen.

BLE IKKE HØRT: Myndighetene i Atalanta snakket for døve ører. Foto: EPA/PAOLO MAGNI/NTB
BLE IKKE HØRT: Myndighetene i Atalanta snakket for døve ører. Foto: EPA/PAOLO MAGNI/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Atalanta møter Real Madrid i Champions League i kveld. Den kampen går, i likhet med andre fotballkamper i Europa, uten tilskuere.

Rundt 4000 Atalanta-supportere samlet seg likevel da Champions League-fotballen var tilbake i Italia, ett år etter at en lignende kamp ble en smittebombe.

I fjor ble kampen mellom Atalanta og Valencia, som ble spilt i Milano, en smittespreder eksperter har regnet som en av årsakene til det enorme utbruddet i Bergamo. Utbruddet ble starten på coronaens herjing med Europa.

Da var 44 000 mennesker samlet tett i tett på Giuseppe Meazza i Milano.

Onsdag var et nytt spansk lag på besøk i utslagsrundene, denne gang på Atalantas hjemmestadion, som er pusset opp. Utenfor var det flere tusen som ignorerte coronarådene og samlet seg.

Ifølge AFP var det over 4000 fans utenfor stadion. Feststemningen i folkemengden var høy, det ble sendt opp fyrverkeri og veivet med flagg.

Atalanta hadde på forhånd bønnfalt fansen om å holde seg unna og følge coronarådene.

City i ledelsen. Se scoringen mot Borussia Mönchengladbach her. Video: Viaplay

«Kjære Atalanta-fans, den historiske dagen vi er i ferd med å oppleve gjør at Atalanta kan ønske velkommen til ikoniske Real Madrid. Det er en anledning for stolthet, glede og sportslig høydepunkt som vi vil huske for alltid», skrev den lokale helseministeren Massimo Giupponi i et åpent brev.

«La oss oppleve denne store og historiske kampen med omtanke og forsiktighet som situasjonen krever, ved å unngå å hope oss sammen, klemme, rope og møtes», skrev han videre.

Men myndighetene ble ikke hørt.

Episoden føyer seg inn i rekka med flere kamper i Italia hvor det har samlet seg mange supportere. Det var rundt 5000 fans utenfor San Siro da AC Milan og Inter nylig spilte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer