SPILLEKLAR: Her er USA-målvakt Hope Solo på trening i Winnipeg i Canada. Samtidig kommer det nye detaljer og arrestasjonen fra i fjor sommer i amerikansk presse. Foto: USA TODAY Sports Images
SPILLEKLAR: Her er USA-målvakt Hope Solo på trening i Winnipeg i Canada. Samtidig kommer det nye detaljer og arrestasjonen fra i fjor sommer i amerikansk presse. Foto: USA TODAY Sports ImagesVis mer

Rystende detaljer etter skandalen: - Ba politibetjenter ha sex med hverandre

Rapport om keeperstjerna Hope Solo.

(Dagbladet). USA-målvakt Hope Solo (33) er en av kvinnefotballens aller største profiler. Nå er hun aktuell med fotball-VM i Canada - men samtidig kommer en rekke nye avsløringer og detaljer rundt arrestasjonen av Solo fra i fjor sommer.

Blant annet ESPN, USA Today og New York Post har publisert deler av en politirapport etter pågripelsen av Solo.

- Solo uttalte seg fornærmende gjentatte ganger overfor betjentene som arresterte henne. Hun antydet at betjentene skulle ha sex med hverandre og sa den ene betjenten så ut som en «14 år gammel gutt», står det gjengitt av ESPN.

- Da Hope Solo fikk bekjed om å ta av seg et halskjede, sa en tydelig beruset Solo at smykket var mer verdt enn årslønna til betjenten.

«Bitch» Solo ble pågrepet og arrestert for vold mot sin egen halvsøster og nevø i juni i fjor. Den mannlige nevøen var på dette tidspunktet 17 år. I januar kom beskjeden om at anklagene var trukket tilbake.

Men nå kan det igjen bli en storm rundt fotballstjerna.

Ifølge den nye rapporten opptrådte Hope Solo respektløst under pågripelsen - etter at hun hadde utøvet vold mot familiemedlemmene.

- Du er en «bitch». Du er redd meg fordi du vet at uten håndjernene ville jeg gitt deg juling, sa Solo da politiet kom til stedet 21. juni i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kaoset skal ha startet med at Hope Solo og tenåringsnevøen havnet i en høylytt krangel. Ifølge uttalelser i politiavhør skal de to ha kranglet om både utseende og hvor atletiske de var.

ARRESTERT: Hope Solo ble i fjor sommer arrestert for vold mot familiemedlemmer. Foto: Jared Wickerham/Getty Images/AFP
ARRESTERT: Hope Solo ble i fjor sommer arrestert for vold mot familiemedlemmer. Foto: Jared Wickerham/Getty Images/AFP Vis mer

Den 17-årige nevøen skal ha bedt Solo komme seg ut av huset, før fotballspilleren gikk til angrep. Nevøen skal ha stormet til garasjen, mens Solo fulgte etter. Ifølge guttens politiforklaring skal han ha blitt slått flere ganger, før Solo tok tak i håret hans og utførte flere slag mot ansiktet til 17-åringen.

Deretter forklarer nevøen av Solo hoppet oppå ham og slo hodet hans flere ganger i sementgulvet.

Kort tid senere skal halvsøstra til Solo ha kommet og fått 33-åringen unna, før Solo svarte med å gå til et angrep på halvsøstra.

Nevøen skal deretter ha funnet en såkalt BB-gun (luftpistol/luftgevær med kaliber .177) og truet Solo før hun forlot huset og politiet var på plass.

Spiller VM Solo ble ikke suspendert fra det amerikanske landslaget som følge av anklagene og arrestasjonen og de nye opplysningene som preger USA-pressen i natten før USAs VM-åpning.

USA slo Australia 3-1 natt til i dag og Hope Solo voktet målet til amerikanerne.

USAs landslagssjef Jill Ellis forteller til ESPN at hun ikke er kjent med innholdet i rapporten, men uttaler at saken er glemt.

- Hope har vært fantastisk, sier Ellis.

- Den saken (voldsanklagene) skjedde for en lang stund siden. For å være ærlig, så har jeg kommet meg videre. Hun har vært en fantastisk spiller. Dette betyr ingenting for oss, og jeg er sikker på at noen av spillerne ikke vet om saken en gang, sier Ellis.

KONTROVERSIELL. Hope Solo. Foto: AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
KONTROVERSIELL. Hope Solo. Foto: AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN Vis mer

Hope Solo selv uttrykket lettelse da anklagene ble droppet i januar.

- Endelig kan jeg legge en tung periode i livet bak meg. Jeg har holdt troa på at jeg skulle bli frikjent så fort alle fakta kom på bordet. Jeg er veldig glad og lettet, skrev Solo på sin Facebook-side.

Selv om Solos arrestasjon ikke fikk noen sportslige konsekvenser - ble 33-åringen suspendert i 30 dager i januar på grunn av noe helt annet.

Keeperen ble ilagt en karantene på 30 dager av fotballforbundet fordi ektemannen, den tidligere NFL-spilleren Jerramy Stevens, ble arrestert mistenkt for fyllekjøring. Solo skal også ha befunnet seg i bilen.

I generalprøva før VM spilte USA 0-0 mot Sør-Korea.

- Det føltes som om det var den første VM-kampen i dag. Vi hadde masse nerver, akkurat som vi kommer til å ha i VM. Derfor var det greit at vi opplevde litt motgang i dag, sa Solo til ESPN.

PS: Norge åpnet VM med en enkel 4-0-seier mot Thailand.