Mark Cavendish

Rystende detaljer

Sykkelstjerna ble slått og truet i et væpnet ran. Nå er rettssaken i gang.

STJERNEPAR: Stjernesyklist Mark Cavendish (til høyre) og kona Peta. Foto: NTB
STJERNEPAR: Stjernesyklist Mark Cavendish (til høyre) og kona Peta. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mark Cavendish og familien ble i november 2021 utsatt for et brutalt ran i deres hjem i Essex i England.

Tirsdag startet rettssaken mot ranerne som fikk med seg to Richard Mille-klokker til en verdi av tre og fire millioner norske kroner.

Der kom det fram flere rystende detaljer om da bevæpnede ranere med finlandshetter tok seg inn i familiens hjem, hvor parets tre år gamle sønn også var hjemme.

Ifølge The Guardian ble det i retten fortalt at ranerne truet med å knivstikke Cavendish. Samtidig var kona Peta i rommet, mens paret hadde gjemt deres tre år gamle sønn under dyna i samme rom.

KOLLISJON: Chemie Leipzig-spiller Denis Jäpel fikk et brutalt møte med en betongvegg under kamp. NB: sterke bilder. VIDEO: Ostsport.tv Vis mer

Det var kona som først skal ha oppdaget ranerne da hun skal ha beveget seg ned i huset etter å ha hørt lyder.

- Plutselig oppdaget hun personer som kom løpende mot henne. Hun løp opp trappene igjen mens hun skrek til mannen sin. Cavendish fant da en panikkalarm og fikk utløst den, forklarte aktor Edward Renvoize ifølge The Guardian.

Ranerne skal ha fulgt etter inn på rommet og overfalt Cavendish. I et forsøk på å få ham til å slå av alarmen skal de ha slått sykkelstjerna.

Det var etter dette at en av ranerne dro fram en kniv og truet Cavendish til å åpne en safe som var i rommet.

HYLLES: Den Australske MMA-utøveren Viktor Lyall blir hyllet på internett etter at han grep inn i en slåsskamp. Video: ImpalerVikki Vis mer

Ranerne dro fra hjemmet med de to klokkene, samt en Louis Vuitton-koffert.

Ranerne ble identifisert etter at en av dem mistet telefonen sin utenfor hjemmet. Via denne klarte politiet å identifisere de to som er tiltalt.

Det er ventet at rettssaken vil vare i to uker.

Cavendish er regnet som en av tidenes beste syklister. Han er verdensmester fra 2011, har flest etappeseire i Tour de France med 34, det samme som Eddy Merckx og har vunnet poengtrøya i det prestisjetunge rittet to ganger.

Nordmenn vil huske den lynraske sprinteren for hans mange tøffe dueller med Thor Hushovd.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer