Rystende flytur for håndballgutta

Skjærvold kastet opp.

(Dagbladet.no): De norske håndballgutta fikk en utrivelig flytur til Tyskland i dag. Flyet ristet så kraftig at Rune Skjærvold kastet opp.

- Jeg så på film i den verste turbulensen. Det tror jeg ikke var spesielt lurt, sier Skjærvold til Nettavisen.

Det litt skumle med det, er selvsagt at Jan Thomas Lauritzen kastet opp i spillerbussen i går. Dermed fryktet lagledelsen at omgangssjuke kunne spre seg i troppen - et mareritt for et lag en halv uke før avkast i VM.

Ingen andre sjuke

Landslagslege Thomas Torgalsen tror imidlertid ikke det feilte Rune Skjærvold noe annet enn reisesjuke. Og det er heller ingen andre i troppen som har hatt symptomer på magesjau.

- Hvis ingen er dårlige i morgen, tror jeg vi er ferdige med det. Det pleier å smitte raskt, i løpet av ett eller to døgn, sier legen til Dagbladet.no.

I kveld la Gunnar Pettersen inn en treningsøkt på et treningssenter i Tyskland for å få flyreisen ut av kroppen.

Jan Thomas Lauritzen er frisk igjen, og var med på trening i kveld. Bjarte Myrhol, som hadde feber i går, er også helt frisk.

FLYSYK: Rune Skjærvold ble dårlig da flyet med de norske håndballgutta ble utsatt for sterk turbulens i dag. Landslagslegen tror ikke det er magesjuken til Jan Thomas Lauritsen som har spredd seg. Foto: Scanpix
FLYSYK: Rune Skjærvold ble dårlig da flyet med de norske håndballgutta ble utsatt for sterk turbulens i dag. Landslagslegen tror ikke det er magesjuken til Jan Thomas Lauritsen som har spredd seg. Foto: Scanpix Vis mer

Ege i lett trening

Dermed er den største medisinske spenningen i øyeblikket knyttet til keeper Steinar Eges rygg.

Ege var også med på kveldens lette økt.

- Han gjør noen øvelser. Jeg synes det ser bra ut. Men det er jo veldig ekstremt å stå i mål, så vi vet først mer når vi får testet ham i spill, sier Torgalsen.

Legen kan i alle fall bekrefte at det er stor framgang siden Ege pådo seg hekseskudd i ryggen søndag.

- Jeg vil si at det er over 50 prosent sjanse for at Steinar kan spille på lørdag, sier Torgalsen.

Rystende flytur for håndballgutta