POSITIV DOPINGPRØVE: Liverpool-stjerna Mamadou Sakho har avgitt en positiv dopingprøve, melder den franske radiokanalen RMC. Foto: Ian Hodgson/Daily Mail/Solo Syndication
POSITIV DOPINGPRØVE: Liverpool-stjerna Mamadou Sakho har avgitt en positiv dopingprøve, melder den franske radiokanalen RMC. Foto: Ian Hodgson/Daily Mail/Solo SyndicationVis mer

Rystende melding: - Liverpool-stjerne avga positiv dopingprøve

Liverpool bekrefter at UEFA har satt i gang etterforskning mot Mamadou Sakho.

(Dagbladet): Mamadou Sakho skal ha testet positivt for et fettforbrennende stoff, ifølge den franske radiokanalen RMC.

I en offisiell uttalelse bekrefter Liverpool at UEFA etterforsker et mulig brudd på antidopingreglene av Sakho, men avkrefter at han franskmannen er suspendert av UEFA. Samtidig skriver de:

- I samråd med spilleren har vi besluttet at mens denne prosessen pågår, vil han ikke være tilgjengelig for våre kamper. Det blir ikke gitt ytterligere kommentar på nåværende tidspunkt, skriver Liverpool på sin hjemmeside.

De presiserer også at Sakho kommer til å svare for seg.

- Fettforbrennende stoff 26-åringen scoret både i den legendariske kampen mot Borussia Dortmund og mot Everton på onsdag og har vært en sentral spiller for Liverpool under Jürgen Klopps ledelse.

Den franske stopperkjempen kommer ikke til å spille kamper for Liverpool så lenge etterforskningen pågår. Ifølge RMC er det et fettforbrennende stoff som gjorde utslaget i dopingtesten.

Liverpool tar imot Newcastle på Anfield kl. 16.00 senere i dag. Der kommer altså ikke Sakho til å spille. Fra før er Divock Origi skadet, noe som gir Klopp utfordringer i en periode hvor behovet for en stor stall og roteringer er skrikende.

Kompisen Touré fikk seks måneder Sakho ble avlet opp og spilte seks sesonger for A-laget til barndomsklubben Paris Saint-Germains før han ble kjøpt av Liverpool i 2013. Der har han spilt 55 kamper og scoret to mål. Det franske landslaget har 26-åringen representert 28 ganger.

I 2011 ble Sakhos lagkompis Kolo Touré, som da spilte i Manchester City, utestengt i seks måneder etter å ha testet positivt for et lignende preparat.

Toure forklarte da den positive dopingprøven med at han ikke visste at konas slankepiller inneholdt noe ulovlig.

RMC skriver at Sakho tok det fettforbrennende middelet uten å vite at stoffet inneholdt ulovlige substanser.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.