Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rystende melding: - Liverpool-stjerne avga positiv dopingprøve

Liverpool bekrefter at UEFA har satt i gang etterforskning mot Mamadou Sakho.

POSITIV DOPINGPRØVE: Liverpool-stjerna Mamadou Sakho har avgitt en positiv dopingprøve, melder den franske radiokanalen RMC. Foto: Ian Hodgson/Daily Mail/Solo Syndication
POSITIV DOPINGPRØVE: Liverpool-stjerna Mamadou Sakho har avgitt en positiv dopingprøve, melder den franske radiokanalen RMC. Foto: Ian Hodgson/Daily Mail/Solo Syndication Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mamadou Sakho skal ha testet positivt for et fettforbrennende stoff, ifølge den franske radiokanalen RMC.

I en offisiell uttalelse bekrefter Liverpool at UEFA etterforsker et mulig brudd på antidopingreglene av Sakho, men avkrefter at han franskmannen er suspendert av UEFA. Samtidig skriver de:

- I samråd med spilleren har vi besluttet at mens denne prosessen pågår, vil han ikke være tilgjengelig for våre kamper. Det blir ikke gitt ytterligere kommentar på nåværende tidspunkt, skriver Liverpool på sin hjemmeside.

De presiserer også at Sakho kommer til å svare for seg.

- Fettforbrennende stoff 26-åringen scoret både i den legendariske kampen mot Borussia Dortmund og mot Everton på onsdag og har vært en sentral spiller for Liverpool under Jürgen Klopps ledelse.

Den franske stopperkjempen kommer ikke til å spille kamper for Liverpool så lenge etterforskningen pågår. Ifølge RMC er det et fettforbrennende stoff som gjorde utslaget i dopingtesten.

Liverpool tar imot Newcastle på Anfield kl. 16.00 senere i dag. Der kommer altså ikke Sakho til å spille. Fra før er Divock Origi skadet, noe som gir Klopp utfordringer i en periode hvor behovet for en stor stall og roteringer er skrikende.

Kompisen Touré fikk seks måneder Sakho ble avlet opp og spilte seks sesonger for A-laget til barndomsklubben Paris Saint-Germains før han ble kjøpt av Liverpool i 2013. Der har han spilt 55 kamper og scoret to mål. Det franske landslaget har 26-åringen representert 28 ganger.

I 2011 ble Sakhos lagkompis Kolo Touré, som da spilte i Manchester City, utestengt i seks måneder etter å ha testet positivt for et lignende preparat.

Toure forklarte da den positive dopingprøven med at han ikke visste at konas slankepiller inneholdt noe ulovlig.

RMC skriver at Sakho tok det fettforbrennende middelet uten å vite at stoffet inneholdt ulovlige substanser.

Hele Norges coronakart