Langrenn: Verdenscup i Ruka

Ryster ekspertene: - Voldsomt

Ebba Andersson og Frida Karlsson sørget for en svensk jubeldag i Ruka. Karlssons åpning fikk ekspertene til å reagere. Anne Kjersti Kalvå ble beste norske på en fjerdeplass.

IMPONERTE: Frida Karlsson ble nummer to på lørdagens 10 kilometer. Foto: Terje Pedersen / NTB
IMPONERTE: Frida Karlsson ble nummer to på lørdagens 10 kilometer. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

RUKA/OSLO (Dagbladet): Før sesongen har det vært mye snakk om at de svenske jentene skulle ta over hegemoniet etter de siste års norske dominans.

Frida Karlsson var av mange den store favoritten før start på lørdagens 10 kilometer i Ruka, men den svenske yndlingen fikk tøff konkurranse av sin lagvenninne Ebba Andersson.

Andersson vant foran Karlsson. Katharina Hennig ble nummer tre, bare to tideler foran Anne Kjersti Kalvå.

- Jeg er litt irritert, men mest glad. Det er nesten en god dag. Jeg kunne tatt de tidelene så mange plasser, så det er så irriterende. Det var nervepirrende, og det var en ny opplevelse å sitte i lederstolen, sier Kalvå til Dagbladet i Ruka.

Ebba Andersson var fornøyd med seieren, og passet også på å hylle Norge:

-Jeg tror vi må se opp for dem framover. Anne Kjersti er rett utenfor pallen i dag, og Tiril står her med den gule trøya. Det blir garantert tøffe kamper framover, sier Andersson til Dagbladet.

VANT: Frida Karlsson og Ebba Andersson klemmer hverandre etter lørdagens renn. Foto: NTB
VANT: Frida Karlsson og Ebba Andersson klemmer hverandre etter lørdagens renn. Foto: NTB Vis mer

Måper: - Voldsomt

Karlsson pangåpnet og tok teten på åpningspunktet. Etter 3,3 kilometer hadde hun økt ytterligere og ledet med 10,2 sekunder på Anne Kjersti Kalvå.

JUBELDAG: De norske jentene slår tilbake etter måneder med kritikk, Kristine Stavås Skistad imponerer svenskene og Petter Northug sparte ikke på noe da Even Northug dundret inn til 2. plass på sprinten. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

- Hun klinker så voldsomt til noen ganger. Det er voldsomt, utbrøt Viaplays Åge Skinstad.

Karlsson fortsatte å øke. Halvveis ut på 10 kilometeren hadde hun 13,3 sekunder å gå på ned til Kalvå.

- Det var ganske kontrollert i starten. Jeg gikk godt, men jeg greide ikke å hente meg inn i utforbakkene på samme måte som når jeg er i toppform. Jeg måtte krige mot slutten av løpet. Jeg trenger å trene meg i bedre form, sier Karlsson til Dagbladet.

Kalvå, som vant under den nasjonale åpningen på Beitostølen forrige helg, gikk bra i sporet og gikk inn til en soleklar ledelse. Med tøffe løpere på seinere startnummer ble Kalvå til slutt nummer fire.

SEKUNDDRAMA: Anne Kjersti Kalvå endte på en fjerdeplass, fattige to tideler bak Hennig som tok tredjeplassen. Foto: Terje Pedersen / NTB
SEKUNDDRAMA: Anne Kjersti Kalvå endte på en fjerdeplass, fattige to tideler bak Hennig som tok tredjeplassen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Tungt for Flugstad Østberg

Ingvild Flugstad Østberg var tilbake i verdenscupen, men fikk det tungt i de finske skoger. I mål var Østberg nesten minuttet bak vinneren på en 16.- plass.

- Jeg er grei fornøyd med plassering og tida jeg er bak. Jeg skulle ønske at jeg hadde løst løpet bedre teknisk, Det er jeg skuffet over, sier Flugstad Østberg til Dagbladet.

Også for Helene Marie Fossesholm ble det tøft. I mål var Fossesholm over halvannet minuttet bak vinneren, og endte helt nede på 26.- plass.

Heidi Weng endte på en 6.- plass, mens Tiril Udnes Weng ble nummer 9. Silje Theodorsen fikk det tøft og endte på en 12.- plass, 45 sekunder bak Andersson.

- Det har vært tøft i år, og at jeg greier å snu det sånn er stort. Jeg er fornøyd, jeg. Svenskene går alltid fort før jul, så det er ikke noe nytt, sier Weng med et smil til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer