Ryster Hopp-Norge

Oscar Petersen Westerheim vant NM-gull i hopp. Den så ingen komme. - Jeg har vært god i juni. Jeg har vært god på trening. Og jeg har vært god i feil situasjoner. Men jeg er en drømmer, sier 25-åringen.

GALSKAP: Oscar Petersen Westerheim skjønte knapt at han var blitt norgesmester. Etterpå var han helt fra seg. Foto: Tore Ulrik Bratland
GALSKAP: Oscar Petersen Westerheim skjønte knapt at han var blitt norgesmester. Etterpå var han helt fra seg. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MIDTSTUBAKKEN (Dagbladet): Oscar Petersen Westerheim ble nummer én. Halvor Egner Granerud nummer to. Og Marius Lindvik nummer tre.

Slik endte pallen under NM i normalbakke i Midtstuen lørdag kveld. Resultatet sender sjokkbølger gjennom Hopp-Norge.

Oscar Petersen Westerheim - hvem?

MAGISK: NM-vinneren klarte ikke å tenke klart i sekundene etter seieren. Foto: Tore Ulrik Bratland
MAGISK: NM-vinneren klarte ikke å tenke klart i sekundene etter seieren. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Det var ganske overraskende. Men han leverte to veldig gode hopp, sier landslagstrener Alexander Stöckl til Dagbladet.

- HVA HAR JEG GJORT? Oscar Petersen Westerheim tar seg til hodet av glede. Foto: Tore Ulrik Bratland
- HVA HAR JEG GJORT? Oscar Petersen Westerheim tar seg til hodet av glede. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Jeg er en drømmer. Men jeg hadde ikke sett for meg at dette skulle skje, sier en preget Petersen Westerheim, som ikke klarte å holde tilbake følelsene etter triumfen.

Sletta eksploderte i kaos da selveste Granerud - verdens beste skihopper - måtte spille annenfiolin.

- Jeg har vært god i juni. Jeg har vært god på trening. Og jeg har vært god i feil situasjoner, forteller NM-vinneren om hvorfor han ikke har lyktes tidligere. Men denne gangen var han best da det gjaldt.

Oslo-gutten klinket til med to svev på 102 meter i hver av omgangene i Midtstuen i Holmenkollen. Det ga 265,5 poeng.

Granerud hoppet 101 meter og 100 meter, og var fattige 0,2 poeng bak.

TOPP TRE: Oscar Petersen Westerheim vant foran Halvor Egner Granerud (t.v.) og Marius Lindvik (t.h.). Foto: Tore Ulrik Bratland
TOPP TRE: Oscar Petersen Westerheim vant foran Halvor Egner Granerud (t.v.) og Marius Lindvik (t.h.). Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Petersen Westerheim hadde tidligere 8. plass fra NM som sitt beste resultat, forteller han.

I verdenscupen har han til sammen tre deltakelser siden 2019. Alle er fra Raw Air med følgende plasseringer i kronologisk rekkefølge:

48, 74 og 41.

- Jeg har vært god på trening, men det er ikke da det gjelder, gjentar hopperen fra Bækkelaget SK.

25-åringen var helt fra seg på sletta da det gikk opp for ham at han hadde vunnet. Den første til å gratulere var Granerud.

Om seg selv sier lørdagens sjokkmann:

- Jeg er 25 år, studerer økonomi på OsloMet og hopper på ski. Jeg er som mannen i gata, bortsett fra at jeg hopper på ski.

Granerud har utrolig nok ikke individuelt NM-gull fra før, og var svært klar for dette lørdag kveld. Men det holdt ikke helt inn. Og han har få problemer med å unne Petersen Westerheim triumfen:

- Jeg har kjent ham siden han var en pjokk. Han er kanskje ukjent for omverden. Men for meg er han en tidligere klassekamerat. Jeg synes dette var sykt gøy.

HYGGELIG KVELD: Hopp-NM i Midtstubakken hadde bra med tilskuere. Foto: Tore Ulrik Bratland
HYGGELIG KVELD: Hopp-NM i Midtstubakken hadde bra med tilskuere. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Spørsmålet nå er om Petersen Westerheim blir tatt ut til verdenscupåpningen i Nizjnij Tagil i Russland i slutten av november.

- Det spørs hvordan han klarer seg i andre bakker, sier Stöckl.

- Hvis han fortsetter med det han gjør her, kan det bli veldig bra. Men Russland blir nok litt vanskelig, sier treneren, og antyder at han må se stabil hopping før 25-åringen danker ut landslagshopperne.

PS: Silje Opseth var suveren i kvinneklassen. Hun vant foran Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørseth.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer