Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cricket-jukset

Ryster idrettsverdenen. Nå rulles nye jukseanklager opp

Innrømmet å ha tuklet med ballen. Englands cricket-lag skal tidligere ha observert mistenkelig oppførsel hos de australske cricketspillerne.

I HARDT VÆR: Steve Smith - til venstre - kaptein for Australia. Her med lagkamerat David Warner. Foto: AFP PHOTO / Marty MELVILLE
I HARDT VÆR: Steve Smith - til venstre - kaptein for Australia. Her med lagkamerat David Warner. Foto: AFP PHOTO / Marty MELVILLE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det australske landslaget i cricket er i hardt vær. I helga innrømmet to av spillerne på laget, Steve Smith og Cameron Bancroft, å ha tuklet med ballen.

Det var tv-bilder som først avslørte at Bancroft gjorde noe merkelig med ballen i kamp mot Sør-Afrika. Bancroft hadde plutselig en slags gul teip-bit i hånda som kan gnikket på ballen, før han kastet ballen videre. Bildene viste også at Bancroft først tok teip-biten ut av lomma - før han puttet den ned i buksa.

Det hele blir omtalt som et sjokk, en skandale, og en skam, i England. Nå dukker det opp nye beskyldninger om juks.

Ikke første gang

Det er Daily Telegraph som skriver at under storturneringa The Ashes, mener Englands spillere å ha observert mistenkelig oppførsel fra australierne. De mistenkte juks, men hadde aldri nok beviser til å ta det videre.

The Ashes ble for øvrig spilt i Australia.

De engelske spillerne bemerket seg nemlig at ballbanen var spesiell. De var mest bekymret for at David Warner polerte ballen, men det eneste som kunne virke mistenkelig var at Cameron Bancroft puttet sukker i lomma før han gikk ut på banen.

Sukker kan brukes til å rufse til ballen, men forklaringen fra Bancroft var at sukkeret ble brukt som en energikilde under solrike og varme forhold.

Smiths skam

Spillerne har innrømmet at flere på laget visste om stuntet som nå skaper sterke reaksjoner - og at det hele var planlagt. Australia og Sør-Afrika spiller kamp over flere dager.

NÅDELØST: Australsk presse er nådeløse med det australske cricket-laget. Foto: AFP PHOTO / Peter PARKS
NÅDELØST: Australsk presse er nådeløse med det australske cricket-laget. Foto: AFP PHOTO / Peter PARKS Vis mer

Bancroft, som utførte jukset, har fått bot av Det internasjonale cricketforbundet (ICC). Han har ikke blitt utestengt. Smith har fått en kamps utestengelse, men det er ventet at Det australske cricketforbundet skal straffe ham hardere.

Cricket regnes som nasjonalsporten i Australia, og mediene i landet er ikke nådig med Smith i mandagens oppslag, skriver NTB.

På forsiden av avisen The Australian står det «Smiths skam». I avisen tas det også til orde for Sutherlands avgang, som «har gjort lite for å endre den råtne kulturen i sporten på høyeste nivå».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!