Cricket-jukset

Ryster idrettsverdenen. Nå rulles nye jukseanklager opp

Innrømmet å ha tuklet med ballen. Englands cricket-lag skal tidligere ha observert mistenkelig oppførsel hos de australske cricketspillerne.

I HARDT VÆR: Steve Smith - til venstre - kaptein for Australia. Her med lagkamerat David Warner. Foto: AFP PHOTO / Marty MELVILLE
I HARDT VÆR: Steve Smith - til venstre - kaptein for Australia. Her med lagkamerat David Warner. Foto: AFP PHOTO / Marty MELVILLE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det australske landslaget i cricket er i hardt vær. I helga innrømmet to av spillerne på laget, Steve Smith og Cameron Bancroft, å ha tuklet med ballen.

Det var tv-bilder som først avslørte at Bancroft gjorde noe merkelig med ballen i kamp mot Sør-Afrika. Bancroft hadde plutselig en slags gul teip-bit i hånda som kan gnikket på ballen, før han kastet ballen videre. Bildene viste også at Bancroft først tok teip-biten ut av lomma - før han puttet den ned i buksa.

Det hele blir omtalt som et sjokk, en skandale, og en skam, i England. Nå dukker det opp nye beskyldninger om juks.

Ikke første gang

Det er Daily Telegraph som skriver at under storturneringa The Ashes, mener Englands spillere å ha observert mistenkelig oppførsel fra australierne. De mistenkte juks, men hadde aldri nok beviser til å ta det videre.

The Ashes ble for øvrig spilt i Australia.

De engelske spillerne bemerket seg nemlig at ballbanen var spesiell. De var mest bekymret for at David Warner polerte ballen, men det eneste som kunne virke mistenkelig var at Cameron Bancroft puttet sukker i lomma før han gikk ut på banen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer