Skrekkfall

Ryster skiverden: - Styggeste jeg har sett!

Norske Patrick Fossum Kristoffersen fikk hjelmen knust, da italienske Francesco Becchis felte hele feltet under verdenscupen i rulleski, lørdag.

MASSEFALL: Under et rulleskiløp i Estland er det en manøver som flere har lagt merke til. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KNYKEN SKISENTER (Dagbladet): Mens Toppidrettsveka ruller av gårde i Trøndelag og Møre og Romsdal, er verdenseliten på rulleski samlet til verdenscup i estiske Otepää. Og der ble det stor dramatikk lørdag.

For underveis i lørdagens fellesstarten, skar plutselig italienske Francesco Becchis rett inn i de andre løperne, og tok med seg halve feltet i en brutal velt. Nå går bildene av velten verden rundt.

Se videoen i videovinduet øverst.

I Knyken reagerer langrennsløperne på den brutale velten. Også Johannes Høsflot Klæbo har fått med seg videoen, og er rystet.

- Det er fryktelig stygt. Jeg synes det ser så vondt ut, sier han til Dagbladet, før han fortsetter:

- Jeg skulle likt å vite hva han tenker, han som kjørte inn der. Jeg vet ikke hva han tror. Hvis han tror det er plass, så er det helt sykt. Og hvis ikke så er det jo rett og slett en sklitakling.

PROFIL: Team Telemarks Mathias Aas Rolid har ikke vært i langrennsmiljøet lenge, men han har allerede gjort seg bemerket. Video: Løkås/Særsland Vis mer

Ekspert raser

TV 2s langrennsekspert, Petter Skinstad, har tatt til Twitter for å melde sin avsky mot manøveren.

- Styggeste jeg har sett på rulleski noensinne. Idioten som har skylda her bør straffes med langt mer enn diskvalifikasjon, for dette kunne i ytterste konsekvens endt med alvorlige skader og dødsfall. Snakk om hodemist, skriver eksperten.

Klæbo forteller Dagbladet at han aldri har opplevd noe liknende selv, men at han likevel er glad for at det brukes hjelm i ritt som dette.

- Det er ikke noen tvil om at det der er farlig. Noen av de som slår seg på slutten der, det ser fryktelig, fryktelig vondt ut! At hjelmen må på under slike konkurranser som dette, det er jo sikkerheten vår. I alle fall så mye sikkerhet som vi kan ha, sier langrennsstjerna.

RASK: Petter Northug holder formen ved like. Video: Team Telemark Vis mer

Becchis har nå beklaget hendelsen. I en instagram-story skriver italieneren at han ikke gjorde det med vilje.

- Jeg vil si beklager til de som var involvert i ulykken. I bakken så jeg en liten luke mellom to utøvere og forsøkte å komme meg i mellom, men jeg beregnet feil. Jeg så mer rom enn det var, skriver han.

- Jeg vil beklage til alle for risikoen jeg tok og for krasjen. Jeg håper alle blir raskt friske, avsluttet Becchis.

Nordmann felt

Norske Patrick Fossum Kristoffersen var blant deltakerne som ble felt av Becchis. Han gikk rett i asfalten, og stoppet ikke før han havnet i autovernet.

- Det gjorde vondt. Jeg fikk noen skrubbsår, men stoppet heldigvis i autovernet. Når hjelmen sprekker, så tror jeg ikke du har lov til å fullføre løpet. Da må man ta det litt med ro, forteller Kristoffersen til Dagbladet på telefon fra Estland.

I FORM: Johannes Høsflot Klæbo viser form før OL-sesongen og tok seieren i Toppidrettsveka. Video: Løkås/Særsland/NRK Vis mer

Kristoffersen sier at det går greit med han nå, men at han er litt forslått.

- Det er ikke så vanskelig å se hvem som har skylda. De fleste er enige om at dette ikke var lurt. Men folk er ikke overrasket. Han er kjent for å gjøre litt slike manøvre, påpeker han.

Lørdag går siste renn av Toppidrettsveka av stabelen på Knyken Skisenter. Der skal Klæbo blant annet opp mot landslagskollegaene Erik Valnes og Sindre Bjørnestad Skar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer