Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rystes av seksuelle trusler mot ett år gammel datter: - Det er sjokkerende

Bilde av Vardys datter førte til grov hets.

REAGERER STERKT: Leicester-spiss Jamie Vardys datter er truet på det groveste. Foto: Scanpix
REAGERER STERKT: Leicester-spiss Jamie Vardys datter er truet på det groveste. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er nærmest blitt vanlig at kjente mennesker hetses i sosiale medier, men gårsdagens meldinger rettet mot Leicester-spiss Jamie Vardys datter Sofia overgår det meste.

Det var i forbindelse med kampen mot Southampton at forloveden Rebekah Nicholson la ut et uskyldig bilde av parets ettåring på Twitter. I retur kom det flere trusler fra ulike personer av så grov seksuell karakter at Dagbladet velger å ikke gjengi dem. Etter at Vardy selv ble gjort oppmerksom på det som hadde skjedd, videreformidlet den engelske landslagsspilleren noen av meldingene til sine egne følgere for å vise hva han og familien var utsatt for.

- Det er sjokkerende og sjofelt, skriver 29-åringen på Twitter.

Håper på fengsling Ifølge The Guardian etterforsker nå politiet i Leicestershire saken. Vardys forlovede håper personene som står bak truslene settes i fengsel.

- Det finnes ikke ord for folk som dere. Dere trenger å bli låst inne, kommenterer Nicholson.

Twitter-kontoene til personene som kom med truslene skal imidlertid ha blitt slettet.

- Vanskelig å forstå Berit Skog er førsteamanuensis ved institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU. Hun har i flere år forsket på menneskers bruk av sosiale medier.

Skog har sett bildet av Vardys datter, som du også kan se i denne saken. Hun mener det er vanskelig å begripe hvordan det kan føre til slike reaksjoner, men den enorme suksessen Vardy har opplevd det siste året kan være grunnen.

- Det skyldes nok misunnelse over at denne familien er vellykket. For det må være et eller annet disse folkene reagerer på som skaper en følelse av fiendlighet som gir seg uttrykk i form av hets, men det er selvfølgelig vanskelig å forstå, sier Skog til Dagbladet.

Forskeren forteller at netthets stadig øker i omfang og at når først en person skriver noe, så er det lettere for andre å henge seg på.

- I og med at det har kommet flere sosiale medier har det spredd seg til Facebook, Instagram, Twitter og Snapchat. Så de som er utsatt for det kan føle det som mye når det kommer på flere plattformer. Det kan også bli en smitteffekt når noen begynner å hetse i et kommentarfelt. Da kan det genere enda mer hets fordi man føler seg som en del av en gruppe og ikke ansvarlig for det man skriver, forklarer Skog.