Rystes av skandale: Hevder dommere fikk gaver til 2,3 millioner

Klubbpresident langer ut mot Benfica.

ANKLAGER: Portugisisk fotball rystes etter anklager om at storklubben Benfica har betalt og gikk gaver til dommere. Foto: Photo by Xinhua/Sipa USA
ANKLAGER: Portugisisk fotball rystes etter anklager om at storklubben Benfica har betalt og gikk gaver til dommere. Foto: Photo by Xinhua/Sipa USAVis mer

(Dagbladet): Portugisisk toppfotball kan være rammet av en korrupsjonsskandale, skriver blant annet de nasjonale avisene Publico og Diario de Noticias.

Presidenten i storklubben Sporting Lisboa, Bruno de Carvalho, langer ut mot Benfica og hevder de har gitt såkalte gaver til dommere ved flere anledninger.

Både det portugisiske fotballforbundet (FPF), portugisiske myndighetene og statsadvokaten er nå involvert for å se nærmere på påstandene, melder Diario de Noticias. Flere medier skriver at anklagene har sendt sjokkbølger gjennom det fotballinteresserte landet.

- Fikk en boks Benfica og Sporting regnes som store rivaler i den portugisiske serien og Sporting-president De Carvalho kom med de alvorlige påstandene i et intervju med tv-kanalen TVI nylig.

Presidenten uttalte at Benfica har tilbudt dommerne gaver i form av blant annet restaurantbesøk til en totalsum på drøye 2,3 millioner kroner i året.

PÅSTANDER: Sporting-president. Bruno de Carvalho. Foto:  NURPHOTO/CARLOS COSTA.
PÅSTANDER: Sporting-president. Bruno de Carvalho. Foto: NURPHOTO/CARLOS COSTA. Vis mer

De Carvalho hevder han ble tildelt en boks - med et bilde av Portugal-legenden Eusebio - av en anonym person.

- Denne gaven fikk også de fire dommerne, to kampdelegater og en observatør, sier De Carvalho i intervjuet.

Klubbpresidenten hevder dette har skjedd på nivåer der både A-laget og B-laget til Benfica har spilt, men han sier ikke spesifikt hva boksen inneholdt.

Tyst Benfica Statsadvokaten bekrefter i ettermiddag overfor Diario de Noticias at de er bedt om å se nærmere på saken. Ifølge anklagene skal bestikkelsene og gavene ha funnet sted over flere år.

Ifølge Publico har Benfica ikke ønsket å kommentere påstandene.

Den siste store korrupsjonsskandalen skjedde i Italia i 2006. Fire toppklubber ble straffet og Juventus ble degradert til Serie B.

PS: Benfica vant for øvrig den portugisiske serien forrige sesong. Sporting ble nummer tre.