Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rystet av 15-åring

15-årige Coco Gauff sto for en et nytt tennissjokk da hun slo ut tittelforsvarer Naomi Osaka i strake sett fredag. Amerikaneren vant 6-3, 6-4.

VILL JUBEL: Coco Gauff etter at hun slår ut Naomi Osaka. Foto: NTB Scanpix
VILL JUBEL: Coco Gauff etter at hun slår ut Naomi Osaka. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gauff ble den yngste som har slått en topp-fem-spiller i tennis for kvinner siden Jennifer Capriati i 1991. Hun imponerte med knallharde server, presise grunnlinjeslag og tålmodighet til å vente på motstanderens feil.

– I fjor ble jeg slått ut i første runde i juniorturneringen, og nå er jeg i åttedelsfinale. Det er helt sinnssykt, sa Gauff.

I neste runde møter hun vinneren av oppgjøret mellom kinesiske Zhang Shuai og amerikanske Sofia Kenin.

– Det spiller ingen rolle hvem jeg møter. Jeg skal ikke se kampen deres heller. Når de spiller, ligger jeg nok og sover, sa 15-åringen.

Hun har startet klatringen mot toppen, men reglene sier at hun ikke får spille flere enn ti turneringer i året til det året hun fyller 16 år, og det neste året maksimalt tolv.

Serena ute

Det var ikke den første sensasjonen i Australian Open fredag. Tidligere røk rekordjagende Serena Williams ut i tre sett mot Wang Qiang. Kineseren vant 6-4, 6-7 (2-7), 7-5.

– Hun servet bra, og jeg returnerte ikke som Serena. For å ærlig var dette bare min skyld. Jeg gjorde for mange feil. Det var uprofesjonelt, og det var ikke kult, sa Williams.

Hun har ikke vunnet en Grand Slam-tittel siden seieren i Melbourne for tre år siden, før hun ble mor. Siden har hun tapt fire finaler, men 38-åringen gir ikke opp håpet om å tangere eller slå Margaret Courts rekord på 24 Grand Slam-titler i single. Hun står selv med 23.

– Jeg tror på det, ellers ville jeg ikke spille lenger. Jeg gjør det ikke bare for å ha det gøy, sa hun.

Kort prosess

Novak Djokovic gjorde kort prosess med japanske Yoshihito Nishioka i mennenes turnering. Serberen vant 6-3, 6-2, 6-2 og trengte bare drøye 90 minutter på å slå ut Nishioka, ranket som nummer 71 i verden.

Serberen er den mannlige tennisspilleren som har vunnet Australian Open flest ganger med sju. Roger Federer har vunnet seks, mens Rafael Nadal «bare» har vunnet en.

I kvartfinalen skal Djokovic møte Diego Schwartzman fra Argentina, som slo Dusan Lajovic 6-2, 6-3, 7-6.