Christian Eriksen:

Rystet av bildene - Ville trekke seg

Ajax-spiller Daley Blind var så satt ut av Christian Eriksens hjertestans at han vurderte å trekke seg fra søndagens EM-kamp mot Ukraina.

FORLOT BANEN I TÅRER: Daley Blind vurderte å trekke seg fra EM etter Christian Eriksens hjertestans. Selv har han opplevd en lignende hendelse i 2019. Foto: REUTERS/NTB
FORLOT BANEN I TÅRER: Daley Blind vurderte å trekke seg fra EM etter Christian Eriksens hjertestans. Selv har han opplevd en lignende hendelse i 2019. Foto: REUTERS/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vurderte sterkt å ikke spille, sier Daley Blind til det franske mediet SoFoot.com, gjengitt av BT.

Christian Eriksen fikk hjertestans og kollapset under Danmarks kamp mot Finland i EM lørdag.

Han fikk hjerte- og lungeredning mens en hel verden så på. Også lagkameratene, som dannet en ring rundt den danske fotballspilleren så TV-kameraene ikke skulle fange om Eriksens kamp for livet.

KAMPEN STOPPET: Christian Eriksen falt plutselig om etter 42 minutter spilt i kampen mellom Danmark og Finland. Video: NRK Vis mer

Synet av den danske spilleren som lå nede sendte også tidligere lagkamerat Blind nærmest inn i en sjokktilstand.

- Det påvirket meg sterkt og jeg sov dårlig på grunn av dem, sier Blind videre til det franske nettstedet, som slet med å bli kvitt de dramatiske TV-bildene.

Forlot banen i tårene

Hollenderen, som endte med å spille kampen mot Ukraina, forlot banen i tårer i andre omgang, da han ble byttet ut.

For hvis det er noen som kan forstå Christian Eriksens hjertestans, er det Ajax-stjernen selv.

I 2019 ble han diagnostisert med betennelsen i hjertemuskelen og deretter utstyrt med pacemaker for å regulere hjerterytmen.

Noe gikk imidlertid galt i august i fjor da pacemakeren sluttet å fungere under en vennskapskamp, og den nederlandske fotballspilleren falt om på banen.

- Jeg har selv opplevd noe liknende og jeg har måttet overvinne noen mentale hindringer for å kunne fortsette å spille, sier Blind.

Fortsatt på sykehus

Christian Eriksen har vært innlagt på Rikshospitalet i København siden lørdag. Han har kommet med sin første uttalelse og tilstanden hans er fortsatt god og stabil, opplyste det danske landslaget på en pressekonferanse tidligere mandag.

Mandag møtte Kasper Schmeichel, Pierre-Emile Højbjerg og Martin Braithwaite pressen for å snakke om den dramatiske kvelden i Parken lørdag kveld. Som alle har fått hjelp fra psykologer etter hendelsen i Parken lørdag.

På pressekonferansen kom det også fram at de danske landslagsspillerne mener at det europeiske fotballforbundet (Uefa) satt de i en vanskelig situasjon da de fikk valget om å spille ferdig kampen lørdag kveld, eller fortsette kampen søndag klokka tolv.

Danskene valgte til slutt førstnevnte.

Til tross for det var det noen av dem som ikke klarte å fortsette, blant annet den danske landslagskapteinen, som ble bedt om å byttes ut drøye 20 minutter ut i andre omgang.

Danmark spiller sin neste kamp på torsdag mot Belgia.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer