Rystet av bråk

Nürnberg blir rundspilt, spillerne krangler, og fansen vender dem ryggen. Og kaptein Tommy Svindal Larsen ønsker et oppgjør med ukulturen i klubben.

Den siste uka har nordmannen vært mer eller mindre sengeliggende. Han gikk blant annet glipp av søndagens ydmykende 0- 5 mot Kaiserslautern - i den grad det var noe offer.

- De første dagene hadde jeg ganske høy feber. Det satt meg en del tilbake, sier Tommy til Dagbladet.

I går var han tilbake i lett joggeform. Fra og med i dag er han i full trening igjen.

Men som kaptein har han mange andre enn seg selv å tenke på. Og Tommy tenker mye om dagen.

- Det foregår mye innad i laget. Det er mange som slenger med leppa. Det er mange sterke personligheter i dette laget, sier Tommy.

Fansen reagerer

Og Nürnberg har rykte som en klubb der uroligheter fort forsterkes.

- Når det først går dårlig her, så merkes det fort.

Tommy merker det på manageren, treneren, medspillerne og ikke minst fansen. De er i ferd med å vende laget ryggen - og Tommy forstår dem.

- De har lov til å reagere, slik vi har spilt den siste tida. Hadde laget stått på og slåss for å vinne kamper, men likevel tapt, så hadde fansen antakelig akseptert det, mener Tommy.

På treningsfeltet i går hørte han en eldre mann rope etter spillerne at han ikke orket mer av dette.

- Han ga rett og slett opp, sier Tommy.

Og selv om mannen tilhører den såkalte eksperthaugen som sjelden eller aldri er fornøyd, så hadde han et poeng denne gangen.

Nesten krise

- I det siste har vi i alt for stor grad bare kapitulert. Vi har gitt litt blaffen, forklarer Tommy.

Derfor er også klubben tredje sist i øyeblikket. Nedrykksplass. Det er naturligvis meget alvorlig. Likevel synes Tommy det er for tidlig å bruke krisebetegnelsen.

- Men det er ikke langt unna, sier han - og legger inn et velbrukt norsk banneord midt i setningen.

Tabellsituasjonen gjør at han avventer situasjonen et par kamper:

- Fortsatt har vi store muligheter til å berge plassen i Bundesligaen, sånn sett er det ikke krise. Men vi må få orden på det interne hvis vi skal klare å løfte oss igjen.

Stor respekt

Og da blir naturligvis kapteinen viktig. For Tommy er det en ny erfaring.

- Jeg har et ekstra ansvar. Jeg må bidra til at humøret holdes oppe, og at vi er konsentrerte. Det tar mye krefter, og det er begrenset hvor lenge man kan by på seg selv i tider som dette. Men heldigvis føler jeg at jeg nyter stor respekt innad i laget, sier Tommy Svindal Larsen.