Daniel Ricciardo

Rystet av dødsfall

Formel 1-stjerna Daniel Ricciardo ble rystet av en tragisk nyhet rett før helgens Formel 1-løp i Baku.

TRIST: Daniel Ricciardo forteller at han kommer til å savne Mansour Ojjeh. Foto: Shutterstock Editorial
TRIST: Daniel Ricciardo forteller at han kommer til å savne Mansour Ojjeh. Foto: Shutterstock Editorial Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne helgen fikk nemlig Ricciardo beskjed om at aksjonær i McLaren og motorsportikonet Mansour Ojjeh hadde gått bort 68 år gammel.

- Vi mistet en bra mann i helga. Mange av oss kjente Mansour og delte noen flotte øyeblikk med ham. Jeg kan ærlig talt ikke si nok gode ting. Jeg kommer til å savne deg kompis, skrev Ricciardo på sin Instagram.

Ricciardio nevnte også Ojjehs bortgang etter løpet i Baku.

- Jeg vil bare hylle Mansour og sende min medfølelse til hans kone Kathy og hele familien hans. Han ga et enormt bidrag til både McLaren og hele sporten, og han vil bli veldig savnet.

Ricciardos teamsjef i McLaren Zak Brown hadde bare gode ting å si om Ojjeh.

- Mansour har blitt etset inn i hjertet og sjelen av dette laget i nesten 40 år og var viktig for suksessen. Han var en ekte racer. Ultra-konkurransedyktig, bestemt og lidenskapelig. Viktiges av alt: Uansett kampens intensitet satte Mansour alltid sporten først, fortalte Zak Brown til formula1.com og fortsatte:

- Alle hos McLaren Racing ønsker å uttrykke vår dypeste medfølelse til hele familien, avsluttet Brown.

VIKTIG: Mansour Ojjeh (t.v) blir beskrevet som en viktig figur i McLarens historie. Her sammen med lagets nåværende sjef, Zak Brown. Foto: Shutterstock Editorial
VIKTIG: Mansour Ojjeh (t.v) blir beskrevet som en viktig figur i McLarens historie. Her sammen med lagets nåværende sjef, Zak Brown. Foto: Shutterstock Editorial Vis mer

Også Lewis Hamilton, som vant sin første verdensmestertittel i nettopp McLaren, var ute å hyllet Ojjeh.

- Han hadde det største hjertet og bar alltid det største smilet. Jeg er så takknemlig for å ha kjent en slik mann. Hvil i fred bror, jeg vil alltid elske deg, skrev Hamilton på Twitter.

Ojjeh ble først involvert i motorsport i 1979, da TAG - gruppen grunnlagt av faren - ble sponsorer av Williams-teamet. Etter investeringen vant laget snart sitt første løp og mesterskap. Da overbeviste daværende McLaren-sjef Ron Dennis, Ojjeh om å investere i laget sitt i stedet for. Der ble Ojjeh en viktig brikke i over 30 år.

Med Mansour om bord har McLaren vunnet sju av sine åtte konstruktørtitler siden 1984 og 10 av sine 12 førermesterskap.

Helgens Formel 1-løp ble av den dramatiske sorten og etter en svak kvalifiseringen endte Ricciardo til slutt på en niende plass. Les mer om løpet i saken under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer