FRYKTER BRUDD: Kevin Davies legger sjelden noe imellom når han takler. I går gikk det ut over Tom Cleverley, som kan ha pådratt seg brudd i foten. Foto  EPA/ROBIN PARKER
FRYKTER BRUDD: Kevin Davies legger sjelden noe imellom når han takler. I går gikk det ut over Tom Cleverley, som kan ha pådratt seg brudd i foten. Foto EPA/ROBIN PARKERVis mer

Rystet Davies ringte Cleverley for å beklage

- Det er muligens brudd, sier sir Alex Ferguson.

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson hentet ikke den sentrale midtbanespilleren mange ropte på i sommer, men kanskje skyldtes det at han så en kommende stjerne i klubbens egne rekker.

Tom Cleverley har imponert stort i sesonginnledningen og startet i går sin fjerde kamp på rad i 5-0-seieren over Bolton.

22-åringen fikk imidlertid ikke være med på mye av moroa, for etter bare ni minutter ble han taklet tøft av Boltons jernmann Kevin Davies og måtte gå av banen.

Da han dukket opp igjen på sidelinja til 2. omgang gikk han på krykker - og etterpå bekreftet sir Alex Ferguson at det kan være snakk om brudd.

- Tom kan ha brukket et bein i foten. Det er en alvorlig skade, og det var en stygg takling, sa Ferguson til MUTV.

Falsk melding?
Cleverley-skaden var naturligvis et solid skår i United-gleden etter en bunnsolid borteseier, der de forbedret Chelseas scoringsrekord fra i fjor, gjennom å score 18 mål på sesongens fire første kamper.

Foran kampen i går hadde Davies varslet at Phil Jones skulle få kjørt seg, men det var altså Cleverley som tok den største støyten fra kraftspissen.

Etter kampen sirkulerte en melding som angivelig var fra Tom Cleverleys Facebook-konto, der han blant annet skrev «føler meg ikke bra. Det føles som om jeg har brukket noe i foten.».

Den meldingen ble etter hvert dementert av kona (!) til Kevin Davies, Emma.

Twitter tok hun på seg rollen som pressesjef og ektemannes høye beskytter på én gang, og hun opplyste om at Bolton-spissen ringte Cleverley etter kampen.

- Tom har ikke en Facebook-side. Kevin snakket med ham over telefonen for et par timer siden. Det er bare vås, skrev hun.

Ble hetset
Hun stilte seg selvsagt lagelig til for hugg, for det var mye aggressjon blant United-fansen etter nyheten om at Cleverley kan være langtidsskadet.

- Ingen klasse, intet talent og forferdelige mennesker. Og jeg sikter ikke bare til ektemannen din. Begge kan dra til helvete, lød en av Twitter-hilsenene til Emma Davies, som hun valgte å retweete.

Hun skriver videre at Kevin Davies ble rystet da han fikk vite at Cleverley muligens hadde brukket noe, og at ektemannen aldri ville skadet noen med vilje.

Det roet ikke ned hatmeldingene.

- For ti år siden satt jeg og så et fly krasje inn i Twin Towers. Det var skrekkelig. I dag blir jeg sjikanert av Man Utd-fans, skriver hun - i et noe spesielt forsøk på å sette ting i perspektiv.

Paradoksalt nok endte det med beinbrudd også sist gang United og Bolton møttes, på Old Trafford 19. mars. Da var det Jonny Evans som taklet stygt, og Stuart Holden som pådro seg beinbrudd. Han er enda ikke tilbake på banen.

PÅ KRYKKER: Tom Cleverley hinket ut av Reebok Stadium på krykker i går kveld. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
PÅ KRYKKER: Tom Cleverley hinket ut av Reebok Stadium på krykker i går kveld. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer