Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk 4-2

Rystet etter ny grov dommertabbe: - Jeg blir sjokkert og lei meg

Sarpsborg 08 er Eliteseriens beste dødballag og scoret etter tre nye hjørnespark i kveldens 4-2-triumf. Hugo Vetlesen og Stabæk fikk på sin side ikke straffesparket de skulle ha hatt. Reaksjonene er sterke.

SCORET IGJEN: Amin Askar headet inn et nytt mål for Sarpsborg 08, som i tillegg leverte tre dødballscoringer hjemme mot Stabæk. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SCORET IGJEN: Amin Askar headet inn et nytt mål for Sarpsborg 08, som i tillegg leverte tre dødballscoringer hjemme mot Stabæk. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
  • Sarpsborg 08 - Stabæk 4-2 (1-1)

Toppdommer Svein Oddvar Moen kunne ikke unngå å prege overskriftene da han frarøvet Nicklas Bendtner det som burde ha vært en svært viktig Rosenborg-scoring i går kveld. I stedet vant Brann på Lerkendal og styrket sine gullsjanser betraktelig.

I kveld fortsatte dommerkollega Sigurd Smehus Kringstad i samme spor i oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Stabæk.

Stillingen var 1-1 da stortalentet Hugo Vetlesen, født i år 2000, driblet seg fri i Sarpsborgs 16 meter på vakkert og mesterlig vis, før han ble lagt i bakken av stopper Joonas Tamm.

Forseelsen var tydelig for alle på stadion, med et åpenbart og svært sentralt unntak i dommerkvartetten, som lot spillet gå og Vetlesen bli liggende i bakken, uten å gi unggutten straffesparket han hadde krav på.

PANGÅPNING: Franck Boli brukte bare 38 sekunder på å score borte mot Sarpsborg 08. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
PANGÅPNING: Franck Boli brukte bare 38 sekunder på å score borte mot Sarpsborg 08. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

- Ai, ai, ai. Det er et soleklart straffespark. Det skal ikke gå an å overså det der. Jeg blir sjokkert når jeg ser slike ting passere, utbrøt Max' ekspertkommentator Kjetil Rekdal på direkten.

- Jeg blir lei meg. Det samme skjedde i går. Det er trist når slike ting avgjør kamper. Det er helt sykt. Det er ikke sånn det skal være i fotball, fortsetter mannen som senket Brasil i VM i 1998.

Demidov: - Helt vanvittig

Vadim Demidov fikk gult kort i situasjonen da han - i hvert fall ifølge seg selv - forsøkte å roe ned sine medspillerne.

- Jeg prøvde å hjelpe dommeren med å roe dem ned og ha et glimt i øyet. Vi prøver å hjelpe den norske dommerstanden her, men kom igjen da, sier Stabæk-profilen til Eurosport.

- Det er helt vanvittig. Det er tre dommere utpå her, pluss en fjerdedommer. Det må da gå an å gjøre jobben sin, sier Demidov.

- Er dommeren seriøs?

Hovedkommentator Kenneth Fredheim fulgte opp:

- Det er et av sesongens mest soleklare straffespark. Hva i alle dager? Det er ubegripelig dårlig dømt, freste han.

Også TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen reagerer sterkt.

- Er dommeren seriøs? Helt uforståelig at ikke Stabæk får straffe. Fryktelig dømming nok en gang, skriver sørlendingen på Twitter.

- En ting at dommeren ikke ser det, men hva med assistenten? Bare på reaksjonene forstår jo alle at det er straffespark, men å reagere på slike feil er heller ikke lov - for da skal det deles ut tilsnakk og gule kort.

Dommer Sigurd Smehus Kringstad beklager tabben.

- Først og fremst kan jeg bare si at jeg bommet på den avgjørelsen. Det er selvfølgelig kjedelig når jeg ser bildene her på nytt. Stabæk skulle blitt tildelt et klart straffespark og det er beklagelig, sier han til Eurosport

Målrikt

Stabæk sjokkåpnet i Sarpsborg da Ola Brynhildsen fant Franck Boli etter bare 38 sekunder. Boli ordnet 1-0-ledelse til gjestene nesten før publikum hadde rukket å sette seg.

Amin Askar utliknet etter 27 minutter. Ole Jørgen Halvorsens innlegg var perfekt. Det samme var formsterke Askars innløp og heading.

Verre var det altså med dommer Smehus Kringstads avgjørelse da Vetlesen ble felt.

Der Stabæk fikk en drømmeåpning i 1. omgang, fikk vertene fra Sarpsborg det samme etter hvilen. Corneren fra Askar gikk via Patrick Mortensen og Halvorsen til Ronnie Schwartz, som banket inn 2-1.

Stabæk - som forsøker å klatre vekk fra nedrykksstriden - slo imidlertid tilbake. Kampuret viste 61 minutter da Tonny Brochmann fant Ohi Omoijuanfo - altså gullkombinasjonen fra forrige sesong.

- Veldig deilig

Ohi viste sin klasse foran mål da han banket ballen i det nærmeste hjørnet og bak Aslak Falch.

I løpet av tre minutter gikk imidlertid vertene opp i først 3-2 og dernest 4-2 etter to dødballer.

Først headet Kristoffer Zachariassen sarpingene i ledelsen. Dernest punkterte Patrick Mortensen kampen med 4-2 etter et nytt godt slått hjørnespark fra Joachim Thomassen.

- Dette var veldig deilig, sier Mortensen til Eurosport.

- Det var en litt rotete kamp. Vi løper litt mye i mellom, men vi klarer å vinne med to. Det er utrolig digg, supplerer Zachariassen.

4-2 ble også sluttresultatet i et oppgjør hvor tre av Sarpsborgs mål kom etter dødballer. Geir Bakkes menn har scoret hele tolv dødballmål hittil denne sesongen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media