Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rystet etter tragisk ulykke

Skicross-håpet Mikayla Martin (22) døde i en ulykke.

DØDE: Mikayla Martin, her sammen med mora, døde i en sykkelulykke. Foto: Instagram / miki_martin
DØDE: Mikayla Martin, her sammen med mora, døde i en sykkelulykke. Foto: Instagram / miki_martin Vis mer

Skiverden er rystet av en ny tragedie. Tirsdag kveld døde den 22 år gamle skicrosskjøreren Mikayla Martin etter en mountainbike-ulykke hjemme i Canada, skriver CBC.

Ulykken inntraff da 22-åringen syklet sammen med en venn i fjellet utenfor Squamish, nord for Vancouver.

MISTET BEGGE SKIENE: Marko Skender var uheldig under dette rennet. Selve hendelsen forbauser NRK kommentatorer. Video: NRK. Vis mer

Bekrefter dødsfall

I en e-post fra det kanadiske politiet (RCMP) kommer det fram at ulykka skjedde tidlig på ettermiddagen. Politiet ankom ulykkesstedet og forsøkte å redde 22-åringen, men greide det ikke.

Dødsfallet blir etterforsket som en ulykke:

- Dødsfallet er et stort tap for lokalsamfunnet og et umiddelbart tap for hennes familie og venner. Våre tanker er med dem, skriver Sascha Banks i RCMP i en pressemelding.

Politiet påpeker også at det er en stor risiko å være ute i naturomgivelsene rundt Squamish:

- Det er viktig å påpeke at ekspedisjoner i Squamish kommer med en stor risiko. Vi kan bare be alle om å ta en risikovurdering, ta en ekstra sjekk av utstyret og dobbeltsjekke løypa dere har lagt opp. Vi vil at alle skal leve, sier Banks.

Det internasjonale Skiforbundet, FIS, har også bekreftet dødsfallet torsdag.

KONKURRERTE I VERDENSCUPEN: Mikayla , her bak australske Sami Kennedy-Sim, jobbet for å delta i OL i Tokyo i 2022. Foto: NTB Scanpix
KONKURRERTE I VERDENSCUPEN: Mikayla , her bak australske Sami Kennedy-Sim, jobbet for å delta i OL i Tokyo i 2022. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sjokkert

Martin vokste opp i Canada og konkurrerte for Whistler Mountain Ski Club. Tidlig i karrieren konkurrerte hun både i alpint og skicross, men de siste åra satset hun fullt og helt på skicross. 22-åringen gjorde store framskritt de siste sesongene. Hun ble umiddelbart tatt ut på landslaget i sporten som gjorde sin OL-debut i 2010.

- Jeg ble sjokkert da jeg hørte det. Vi hadde nettopp hatt en økt sammen i treningssenteret. Hun var full av energi og klar for å lære mer. Det var så gøy å se progresjonen hun hadde forrige sesong, sier gullvinner fra OL i Sotsji i 2014, Marielle Thompson.

Martin ble juniorverdensmester i 2018 og hadde vært med å konkurrere i en rekke verdenscupkonkurranser i fjor.

- Hun elsket å stå på ski og hadde en grenseløs kjærlighet til skicross. Ingen ord kan beskrive hvor mye vi kommer til å savne henne, sier Vania Grandi, president for det kanadiske alpinforbundet til CBC.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media