Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Rystet etter Vålerengas superkamp: - Nitrist

Valset over Start og vant 6-1. - For en nitrist forestilling, sier TV 2-ekspert og Start-supporter Jesper Mathisen.

JUBLER: Sam Johnson jubler etter scoringen mot Start. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
JUBLER: Sam Johnson jubler etter scoringen mot Start. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
  • Start – Vålerenga 1-6 (1-2)

KRISTIANSAND (Dagbladet): To store tap for Sarpsborg og Strømsgodset har preget Vålerenga de siste ukene. Tapene har gitt en indikasjon om at Oslo-laget muligens ikke er et topplag i år heller.

I kveld var Start vertskap på Sør Arena. Også sørlendingene har vært inne i en tøff periode – og på forhånd var kampen helt åpen. Men så gikk det ene etter det andre galt for Start. Først skadet Håkon Opdal seg under oppvarmingen. Så ble kaptein Simon Larsen utvist etter fem minutter.

Daniel Fredheim Holm satte det påfølgende frisparket i mål. Og siden så Vålerenga seg aldri tilbake og vant 6-1. TV 2-ekspert Jesper Mathisen var rystet over det han så av hjemmelaget:

- Huffameg. Folk reiser seg, rister på hodet og går hjem. Det kan man jo forstå, skriver han på Twitter.

- Klanen og Enga gode, mens Start fort kan stå med tre poeng etter seks kamper. RBK og Stabæk borte i de to neste kampene. Blytungt. For en nitrist forestilling av hjemmelaget, selv om man spiller med 10 mann i 85.

God støtte

Seks busser med supportere fra Vålerenga hadde tatt turen fra Oslo. Lørdagskamp er en perfekt anledning for utflukt, og mange hadde nok behov for å gi laget ekstra støtte etter noen tøffe uker.

De to første kampene mot Kristiansund (1-0) og Odd (2-1) bar bud om at noe stort kunne være i gjære. Så kom laget ettertrykkelig ned på jorda mot Sarpsborg (0-3) og Strømsgodset (1-4).

1-0: Daniel Fredheim Holm sendte Vålerenga opp i 1-0 på et vakkert frispark. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
1-0: Daniel Fredheim Holm sendte Vålerenga opp i 1-0 på et vakkert frispark. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Start ble før kampen sett på som en overkommelig motstander. Og for første gang hadde Ronny Deila midtstopper Felipe Carvalho tilgjengelig fra start.

Utvist

Og for en åpning det ble: Allerede etter fem minutter ble hjemmelagets midtstopper, Simon Larsen, utvist. Han felte Bård Finne på vei gjennom.

Dommer Kai Erik Steen oppfattet at Larsen fratok Finne en scoringsmulighet og viste det røde kortet. Avgjørelsen var korrekt.

På det påfølgende frisparket skrudde Daniel Fredheim Holm ballen over muren og i mål. Verre kunne det ikke bli for Start.

Med ti mot elleve mann ble trener Mark Dempsey tvunget til å tenke annerledes. Men etter 25 minutter økte Sam Johnson til 2-0 for Vålerenga. Hjemmelagets forsvarsspill var skremmende svakt. Johnson fikk stå umarkert på fem-seks meter og skyte ballen i mål.

Mye gikk Vålerengas vei nå. Med én mann mer kunne det virke som om en festseier var under oppseiling. Rundt 15 minutter før pause var det imidlertid gjestenes tur til å være svake i forsvar. Dårlig press gjorde at Tobias Christensen fikk stå alene på elleve meter og plassere ballen i mål.

MISFORNØYD MED START: Jesper Mathisen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
MISFORNØYD MED START: Jesper Mathisen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

2-1 til pause var slett ikke det Vålerenga så for seg.

Med til historien hører at Samúel Fridjónsson var alene med keeper og skjøt i stolpen.

Pangåpning

I andre omgang gikk det under ti minutter før Vålerenga punkterte kampen.

Laget kjørte over Start og scoret to ganger ved Bård Finne og Chidera Ejuke. Samúel Fridjónsson var nest sist begge ganger.

Resten handlet bare om å kose seg ute på Sør Arena. Start hadde gitt opp, Vålerenga trillet ball - og etter 66 minutter dundret Fridjonsson inn 5–1. Rett etterpå økte Jonatan Tollås Nation til 6-1.

Dermed fikk Vålerenga seks forskjellige målscorere!

Og bare så det er nevnt. Supporterne i Klanen har fått mye kritikk den siste uka for «horesønn»-ropene mot Herman Stengel sist lørdag. I dag var de gode.

Men sånt følger ofte resultatene. Vålerenga har nå like mange poeng som serieleder Molde.

Eliteserien
Molde43018-59
Vålerenga530210-99
Sarpsborg42207-38
Haugesund42116-37
Brann32104-17
Tromsø42029-76
Ranheim32016-66
Rosenborg41217-45
Strømsgodset41218-75
Kristiansund41124-54
Odd41124-54
Lillestrøm41125-74
Sandefjord41126-94
Bodø/Glimt41033-73
Start41036-123
Stabæk30214-72
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling