Nigeria mot Frankrike

Rystet etter VAR-avgjørelse: - Det blir for dumt

Nigeria risikerer å ryke ut fra fotball-VM etter at Frankrikes Renard fikk ta straffen to ganger.

I STOLPEN: Franske Wendie Renard satte sitt første straffespark i stolpen, men fikk en ny sjanse. Foto: Damien MEYER / AFP
I STOLPEN: Franske Wendie Renard satte sitt første straffespark i stolpen, men fikk en ny sjanse. Foto: Damien MEYER / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nigeria fikk mandag kveld kjenne på urettferdigheten da bakrommet i VM, også kalt VAR, styrte kampens skjebne.

Det afrikanske laget, som nå må vente på resultatene i de andre gruppene for å vite om de kvalifiserer seg til cupspillet, holdt nullen i nesten 80 minutter før dommer Melissa Borjas dømte straffe i favør Frankrike. Ngozi Ebere ble tildelt rødt kort og måtte gå av banen.

I det som var en tilsynelatende korrekt idømt straffe, misbrukte franske Wendie Renard sjansen sin. Ballen gikk i stolpen, men til glede for Renard og resten av Frankrike, fikk hun en ny sjanse.

VAR-dommerne mente at keeper Chiamaka Nnadozie hadde beveget seg fra streken for tidlig, og derfor fikk Renard en ny sjanse, som hun scoret på.

Det nye reglementet sier at et straffespark kan ikke tas mens keeperen tar på stolpene eller nettet, eller hvis disse fremdeles er i bevegelse etter å ha bli berørt. Keeperen må også ha beina sine på mållinjen, eller over den, for eksempel da hun hopper, da straffesparket tas. Keeper kan ikke stå bak eller foran linjen.

- Det blir for dumt

Fotballekspert Kasper Wikestad reagerer kraftig på dømmingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer