TRIST: Orienteringsløperen Maja Alm er skuffet etter at en dansk leder ble sendt hjem fra EM som følge av at et skjult kamera ble funnet i garderoben.Foto: Ulf Palm / TT /<div><br></div>
TRIST: Orienteringsløperen Maja Alm er skuffet etter at en dansk leder ble sendt hjem fra EM som følge av at et skjult kamera ble funnet i garderoben.Foto: Ulf Palm / TT /

Vis mer

Orienteringsskandale:

Rystet idretten med snikfilming av jenter i garderoben gjennom ni år: - Fikk sjokk

O-løper mener lagleder drev et dobbeltspill.

(Dagbladet): En dansk lagleder ble avslørt under orienterings-EM i fjor. Mannen (54) hadde plassert skjulte kameraer i garderoben og rommene til landslagsjentene.

I går ble mannen dømt til tre måneders ubetinget fengsel.

O-løper Maja Alm (28) forteller til danske Politiken om dramaet.

- Da vi oppdaget sammenhengen fikk vi sjokk. Det var et tillitsbrudd helt uten sidestykke. Vennskapsbåndet ble brutt, sier Alm til avisa.

Saken rystet hele O-miljøet og lederen hadde jobbet med landslaget i en årrekke.

Dobbeltspill

Alm mener nå den dømte laglederen har drevet et dobbeltspill.

- Han har filmet oss gjennom ni år. Så du kan tenke deg hvor gode venner noen kan bli på den tiden. Det må ha vært spill for galleriet - bare for å komme tett på oss. Det er ubehagelige tanker, sier Alm.

Mannens forsvarer, Henrik Garlik, forteller at hans klient ikke anker dommen.

- Jeg beklager. Jeg har reist mye med dem og har vært ganske nær noen av utøverne. Så nær at jeg har hjulpet til i bursdager. Jeg hadde aldri forestilt meg at jeg kom til å ødelegge for dem på denne måten, sa den tiltalte i retten ifølge danske BT.

Så klipp hjemme

I retten forteller 54-åringen at han hadde kjøpt ti spesiallagede kulepenner med innebygd kamera.

Mellom 2010 og inntil han ble avslørt i 2016 tok han med kulepennene inn på bad eller garderober hvor jentene skiftet.

Mer enn 21 kvinnelige orienteringsløpere skal ha blitt filmet mens de var nakne eller delvis avkledd. Alle kvinnene i saken skal ha konkurrert på landslagsnivå.

- Jeg så på dem (klippene) hjemme. Jeg har aldri vist klippene til noen andre. Ofte var de i dårlig kvalitet, sier den tidligere laglederen.