Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rystet Liverpool og sikret omkamp

Laget fra nivå tre i engelsk fotball sjokkerte Jürgen Klopp og Liverpool. Nå avslører manageren at han ikke vil være med å lede laget fra sidelinja når omkampen går på Anfield i vinterpausen om et par uker.

TOMÅLSSCORER: Jason Cummings sikret omkamp på Anfield i vinterpausen. Det var sannsynligvis det siste Klopp ønsket. Foto: NTB/Scanpix
TOMÅLSSCORER: Jason Cummings sikret omkamp på Anfield i vinterpausen. Det var sannsynligvis det siste Klopp ønsket. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
  • Shrewsbury - Liverpool 2-2 (0-1)

Jürgen Klopp fortsatte i kjent stil med å gi ungguttene sjansen i cupkampene da Liverpool gjestet Shrewsbury i FA-cupens 4. runde.

Det mest gledelige for Liverpool-fansen i oppladninga til kampen var at Dejan Lovren, Joel Matip og Fabinho alle var tilbake i startelleveren etter å ha slitt med skader i vinter.

De tre virket derimot å være rustne under oppgjøret, og gjorde flere feil som førte til både store sjanser og scoringer imot.

Curtis Jones og et selvmål fra Donald Love sørget for at det så ut som om Liverpool kunne cruise mot 5. runde i FA-cupen. Så sørget to scoringer fra Jason Cummings for at det virkelig kokte hos Jürgen Klopp.

Manageren satt inn både Roberto Firmino og Mohamed Salah i forsøket på å unngå omkamp, men det holdt ikke.

Klopp hadde lite til overs for det han fikk servert i kveld.

- Vi ga dem så mange muligheter. Da er det vanskelig å vinne. Jeg tror ikke vi har nok tid til å gå igjennom alt som var feil i dag. Dette var minst det Shrewsbury fortjente i dag. Gratulerer til dem, sa Klopp til BBC i intervjuet etter kamp.

På pressekonferansen avslørte han også at ingen A-lagsspillere, eller han selv, vil være involvert i kampen på Anfield. U23-sjef Neil Critchley vil lede laget, som han også gjorde i desember da Liverpool møtte Aston Villa i ligacupen.

Tidlig ledelse

Nyinnkjøpte Takumi Minamino sendte av gårde et skremmeskudd da han var fryktelig nære å få hodet på et innlegg fra Neco Williams etter 13 minutter. Det ble bare nesten, men minuttet etter satt den. Pedro Chirivella spilte igjennom stjerneskuddet Curtis Jones, og unggutten gjorde ingen feil alene med keeper.

Liverpool foran 1-0 etter 14 minutter spilt.

Ti minutter senere kom hjemmelaget til en sjelden sjanse før pause, men den var til gjengjeld gigantisk. Shaun Whalley ble spilt igjennom etter at normalt så stødige Fabinho mistet ballen på midten. Spissen kom alene med vikarierende målvakt, Adrián, men feilet da det gjaldt som mest. Den tidligere West Ham-keeperen vartet opp med en strålende beinparade som forhindret utligninga.

Utover i omgangen viste hjemmelaget at de kunne være en trussel på kontringer, men League One-klubben var nærmest da Shaun Whalley nok en gang ble spilt igjennom. Avslutninga fra skrått hold snek seg på utsiden av Adriáns høyre stolpe.

- Man kan ikke brenne sånne muligheter når man spiller mot serielederen i Premier League, sa Viasat-kommentator Andreas Toft.

Liverpools unggutter fikk det ikke helt til å stemme fremme i banen inn mot pause, og dermed gikk lagene i garderoben på stillinga 1-0 til gjestene.

Utrolig selvmål

Andreomgang startet på verst tenkelig vis for hjemmelaget. Bare ett minutt ut i omgangen slo backtalentet Neco Williams ballen inn i feltet. Der var det ingen røde, og forsvarsspiller Donald Love så ut til å ha full kontroll over situasjonen. Forsvarsspilleren så derimot ikke ut til å vite at han var helt upresset, og valgte å forsøke å klarere ballen ut til et hjørnespark.

Love var derimot maks uheldig, og satte ballen, helt upresset, inn i eget nett bak en utspilt Max O'Leary mellom stengene.

2-0 Liverpool.

SYND: Tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise forteller at han liker Ole Gunnar Solskjær veldig godt, og syntes derfor det er synd at han er blitt manager for Manchester United. Video: Daniel Nerli Gussiås / Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Presset på

Ti minutter senere kom vertene til enda en kjempesjanse. Igjen var det rot i egne rekker hos Liverpool, noe som sørget for at Adrián måtte ta fram ei kjemperedning for å hindre redusering og full fyr i oppgjøret igjen.

64 minutter spilt. Josh Laurent stormet igjennom, og ble felt av en alt for sein Yasser Larouci. Dommer pekte på straffemerket, men reprisene viste at hendelsen skjedde utenfor 16-meteren. Det er derimot ingen VAR i FA-cupen, og dermed ble straffesparket stående.

Jason Cummings var sikker fra ellevemeteren, og dermed var det for alvor kamp igjen.

Bare ti minutter senere var comebacket komplett, da Cummings igjen satte ballen i nettet. Også denne gangen etter forsvarsrot, hvor Joel Matip først tapte en hodeduell, før Dejan Lovren bommet på ballen som bakerste mann. Cummings var iskald i det han kom alene med Adrián.

Da tok Klopp grep og satte inn Mohamed Salah og Roberto Firmino.

Både Firmino og Jones var nære, men det endte 2-2.

Da kunne hjemmelagets supportere storme banen og feire omkampen og enorme inntekter til klubben.