Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Erling Braut Haaland scoret på Anfield

Rystet Liverpool

Mohamed Salah reddet Liverpool da Erling Braut Haaland og co. sjokkerte Anfield-publikummet.

SCORET: Den norske kometen trengte bare tre minutter på banen før han scorte mot Liverpool. Video: Viaplay. Vis mer
  • Liverpool - Salzburg 4-3 (3-1)

LIVERPOOL/OSLO (Dagbladet): Med 3-0 etter 36 minutter trodde de fleste at Liverpool bare skulle cruise inn seieren mot Salzburg, men så startet Erling Braut Haaland og co. med en ellevill opphenting.

Rett før pause satt reduseringen, og da Haaland - som har slitt med sykdom - skulle byttes inn ti minutter etter hvilen, reduserte østerrikerne nok en gang.

Nordmannen - som kom inn ved avsparket på 3-2 - brukte bare tre minutter på å trille inn 3-3 etter å ha blitt spilt på åpent mål av Hee-chan Hwang, som scoret 3-1-målet.

MÅLFEST: Erling Braut Haaland bidro til at Salzburg gikk fra 0-3-underlege til 3-3 på Anfield. Men så dukket Mohamed Salah opp, Video: Viaplay. Vis mer

Det var hans fjerde mål på to kamper i Champions League.

Tjue minutter før slutt sørget Mohamed Salah likevel for tre poeng til Liverpool da han scoret sitt andre mål for kvelden.

- Det comebacket var sjukt, men de beste lagene i verden ror det i land. Det var et godt forsøk, sier Haaland til til Viasat noen minutter etter kampslutt.

Han forteller at han hadde studert motstanderen godt og var klar for å komme inn da sjansen bød seg.

- Det var en kjekk opplevelse. Jeg visste at jeg skulle inn, så jeg studerte der jeg kunne gjør en forskjell og følte jeg gjorde det. Det var kjekt å komme inn, sier han, før han fortsetter:

- Det gjelder å ta kamp for kamp. Nå kommer jeg tilbake fra sjukdom. Vi viser i dag at vi kan gjøre ting mot disse lagene. Det blir en spennende høst.

Liverpools stopperkjempe Virgil van Dijk sa dette om Haalands innhopp:

- Jeg vet ikke hvor mange minutter han spilte, men han fikk med seg en enkel tap-in. Jeg så ikke for mye av ham, for å være ærlig, sa Virgil van Dijk til Viasat.

En kamp for å bli klar

Haaland legger ikke skjul på at det var en lite optimal oppladning til kampen. Han krysset fingrene for å bli klar til å bidra. Han kommer også med et lite stikk til sin far, Alfie Haaland.

- En gutt fra Bryne som får problemer med lungene rett før en kamp på Anfield. Man kan tenke seg hvilke tanker som går igjennom hodet da. Pappa scoret også her, så nå er vi likt. Ingen kan ta meg på det, sier han med et glis.

Det har vært kaotiske tilstander rundt Haaland de siste ukene etter pangstarten i Østerrike. Selv forholder han seg rimelig rolig.

PØLSEBODEN: Virgil van Dijk er en av verdens desidert beste forsvarsspillere. Mot Salzburg fikk han imidlertid kjørt seg. Video: Viaplay. Vis mer

- Jeg er rolig og koser meg like mye nå som da jeg var ti år. Det er det viktigste, så får folk rundt meg styre med det som skjer rundt meg, sier Erling Braut Haaland.

Mané-scoring mot gamleklubben

Salzburg-trener Jesse Marsch hadde i forkant varslet at de måtte tørre å spille eget spill, og åpningsminuttene viste at østerrikerne ikke kom for å legge seg bakpå, med intensitet og aggresjon som nøkkelord.

På motsatt banehalvdel sto derimot et toppet Liverpool-lag som spilte sin første Champions League-kamp på eget gress siden bragden forrige sesong.

Rødtrøyene har i de siste åra vist at alle lag sliter når det stemmer for trioen på topp, og det var det som skjedde etter ni minutter.

https://www.dagbladet.no/video/instant-higlight-liverpool-ferdig/PNRbBKVv

Tidligere Salzburg-spiller Sadio Mané fintet ut Rasmus Kristensen, før han spilte vegg med Roberto Firmino. Brasilianeren slo en perfekt pasning tilbake til senegaleseren, som var sikker alene med Cican Stankovic.

Drømmescoring av Salzburg

Kvarteret seinere skulle Liverpool igjen by opp til dans. Denne gangen var Andy Robertson, den tredje siste på 1-0-scoringen, som scoret.

Skotten startet selv angrepet. Ballen gikk innom et par Liverpool-spillere, før Trent Alexander-Arnold slo ballen inn langs bakken. Der kom Robertson på løp og bredsidet inn 2-0.

Med ti minutter igjen av første omgang ble Haaland sendt til oppvarming.

Fra motsatt ende av banen fikk han ett minutt seinere se Mohamed Salah øke til 3-0 etter en svak retur av keeper Stankovic. Salzburg skulle derimot få en opptur rett før pause.

Østerrikerne stjal ballen og satte fart. Hee-chan Hwang kom én-mot-én med Virgil van Dijk, og fintet ut det mange mener er verdens beste forsvarer. Deretter plasserte han ballen i krysset. Kjempeprestasjon.

SJOKKERTE: Jesse Marsch jubler med Erling Braut Haaland i bakgrunnen etter 3-2. Tre minutter seinere satte nordmannen inn 3-3. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB Scanpix
SJOKKERTE: Jesse Marsch jubler med Erling Braut Haaland i bakgrunnen etter 3-2. Tre minutter seinere satte nordmannen inn 3-3. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Haaland-mål

Etter noen store sjanser begge veier, gjorde Haaland seg omsider klar på sidelinja etter litt over 50 spilte minutter. Og rett før innbyttet fikk han se lagkamerat Takumi Minamino smelle inn 3-2 på en flott volley.

SCORET LIKE ETTER Å HA KOMMET INN: Erling Braut Haaland. Foto: NTB/Scanpix
SCORET LIKE ETTER Å HA KOMMET INN: Erling Braut Haaland. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Haaland kom inn da Liverpool tok avspark, og bare tre minutter seinere måtte de gjøre det igjen etter at Haaland spaserte inn 3-3.

Mwepu fant Hwang på kanten, som slo flatt inn i feltet. På bakerste stolpe kunne en helt umarkert Haaland pirke inn utlikningen på blank kasse.

Dramaet var derimot ikke over, for med tjue minutter igjen av kampen sendte Mohamed Salah Liverpool foran med sitt andre mål for kvelden da Salzburg mistet ballen langt inne på egen banehalvdel.

Salzburg og Haaland fikk aldri den store sjansen de ventet på, og dermed endte det med hjemmeseier for de regjerende mesterne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling