Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tittelkampen i Premier League

Rystet Manchester City – ga hjelp til gamleklubben

Manchester City tok ledelsen borte mot Newcastle lørdag, men måtte ta til takke med 2-2 etter et sent mål av tidligere Liverpool-spiller Jonjo Shelvey.

GA LIVERPOOL EN KJEMPEFORDEL: Tidligere Liverpool-spiller Jonjo Shelvey sørget for at Liverpool nå kan skaffe seg ei luke på elleve poeng på City. Foto: NTB/Scanpix
GA LIVERPOOL EN KJEMPEFORDEL: Tidligere Liverpool-spiller Jonjo Shelvey sørget for at Liverpool nå kan skaffe seg ei luke på elleve poeng på City. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Shelvey banket inn 2-2 fra distanse to minutter før full tid. Scoringen førte til at den regjerende mesteren tapte viktig terreng i gullkampen. Dersom Liverpool vinner senere lørdag, er de elleve poeng foran City.

Shelvey spilte 47 kamper og scoret to mål for Liverpool i perioden mellom 2010 og 2013. Han har spilt for Newcastle siden 2016.

Han ga dermed gamleklubben en hjelpende hånd i jakten på sitt første seriegull siden 1990.

Gjestene fra Manchester tok riktignok kommandoen i oppgjøret da toppscorer Raheem Sterling sendte de i ledelsen etter 22 minutter. Da så det hele komfortabelt ut.

Men kun tre minutter senere utlignet backen Jetro Willems for vertene etter flott samspill med Miguel Almirón. Nederlenderen banket ballen ned i det høyre hjørnet, helt utakbart for Ederson. Paraguayaneren Almirón sørget samtidig for sitt første målpoeng i sin ligakamp nummer 24 for klubben.

Perlescoringer

Dermed måtte Manchester City slite med et kompakt Newcastle resten av kampen. Vertene sto i veien for det som var av skudd fram til den belgiske stjernespilleren Kevin De Bruyne tok saken i egne hender med åtte minutter igjen å spille.

Da mottok han en klarering fra Newcastle-forsvarer, før han tok ned ballen på brystet, lot den sprette én gang og smalt den knallhardt via tverrliggeren og inn til 2-1.

Men målet ble ikke like avgjørende som gjestene håpet, for to minutter før full tid utlignet Jonjo Shelvey til 2-2.

Manchester City hadde ballen i store deler av oppgjøret, og Newcastle forsøkte så godt de kunne på kontringer anført av artistene Allan Saint-Maximin og Miguel Almirón.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media