REAGERER: Mike Tyson (t.v.) mener nattas MMA-skandale overgår alle hans boksekamper. Khabib Nurmagomedov (t.h.) gikk til angrep blant publikum. Foto: NTB scanpix
REAGERER: Mike Tyson (t.v.) mener nattas MMA-skandale overgår alle hans boksekamper. Khabib Nurmagomedov (t.h.) gikk til angrep blant publikum. Foto: NTB scanpixVis mer

MMA-skandalen

Rystet Mike Tyson: - Jeg kan ikke tro det

Khabib Nurmagomedov mener MMA handler om respekt. Derfor angrep han Connor McGregors treningspartner i natt. En hel slåssverden reagerer: - Galere enn noen av mine kamper, sier Mike Tyson.

MMA-oppgjøret mellom Connor McGregor (30) og Khabib Nurmagomedov (30) endte i en saftig skandale i Las Vegas i natt. Etter kampen hoppet russeren Nurmagomedov ut blant publikum og begynte å slåss med McGregors treningspartner, Dillon Danis.

På pressekonferansen etterpå beklaget seierherren opptrinnet. Samtidig forklarte han hvorfor han gjorde det:

- Dette var ikke den beste utgaven av meg. Men jeg er et menneske, og jeg vet ikke hvorfor folk stiller spørsmål ved at jeg hoppet ut av buret.

Russeren fortsetter:

- Hva med måten han (McGregor) har snakket om min familie på, om min religion og angrepet på bussen? Hvorfor stiller folk spørsmål ved at jeg hoppet ut av buret? Faren min lærte meg alt om respekt.

Nurmagomedov beseiret McGregor i fjerde runde i Las Vegas. Han fikk til et halsgrep McGregor aldri klarte å komme ut av. Det ble tidlig klart hvilken vei pendelen svingte foran 20 000 tilskuere, men etterpå var det ingen som snakket om de fire rundene.

Nurmagomedov ble tydelig provosert da han fikk øye på folk i teamet til McGregor - som oppholdt seg blant publikum - etter at han ble kåret til vinner. Målet for angrepet var først og fremst McGregors treningspartner, Dillon Danis. MMA-fighteren ble forsøkt stoppet, men klarte å komme seg opp og ut av buret. Deretter var helvete løs.

Samtidig ble McGregor angrepet av Nurmagomedovs folk inne i ringen.

- Jeg kan ikke tro det. Jeg trodde aldri det skulle ende slik. Dette er galere enn noen av mine kamper, skriver bokselegenden Mike Tyson (52) på Twitter.

PÅ PRESSEKONFERANSEN: Khabib Nurmagomedov hadde behov for å forklare seg etter nattas kamp. Foto: NTB scanpix
PÅ PRESSEKONFERANSEN: Khabib Nurmagomedov hadde behov for å forklare seg etter nattas kamp. Foto: NTB scanpix Vis mer

Og det sier ikke lite: Selv er Tyson mest kjent for å ha bitt av øret til Evander Holyfield i 1997.

Vondt blod

Opptakten til MMA-kampen har bestått av vondt blod mellom McGregor og Nurmagomedov. I april angrep førstnevnte en utøverbuss i New York der sistnevnte befant seg. Han og noen andre folk kastet søppelbøtter mot bussen.

Etterpå ble det utstedt arrestordre på McGregor, og det var denne hendelsen Nurmagomedov siktet til på pressekonferansen i natt da han snakket om «bussen».

På sosiale medier florerer det med bilder fra hendelsen.

- Media har forandret MMA. Dette er en sport som handler om respekt, ikke drittprat. Folkens, dere kan ikke snakke om religionen min. Denne type ting er viktig, sa Nurmagomedov på pressekonferansen.

REAGERER: MMA-topp Dana White. Foto: NTB scanpix
REAGERER: MMA-topp Dana White. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg vet at faren min kommer til å denge meg når jeg kommer hjem igjen. Nevada, unnskyld. Vegas, unnskyld. Tusen takk, jeg er veldig stolt.

Putin-telefon

Nurmagomedov opplyste at han hadde fått en telefon fra president Vladimir Putin.

- Han har akkurat ringt og fortalt at han er veldig stolt av meg. Han sa «gratulerer».

McGregor droppet nattas pressekonferanse. Men på Twitter skriver han: «God knock. Ser fram til omkampen.»

Samtidig reagerer en hel slåssverden:

- Dette er dårlig reklame for sporten, sier MMA-toppen Dana White.

- Det kommer til å bli utdelt bøter. Det kommer til å bli det Gud vil. Kommer disse guttene noen gang til å få visum igjen, slik at de kommer inn i USA?

- Det er det verste jeg har sett. Helt idiotisk etter en sånn seier, sier MMA-kommentator Joe Rogan, ifølge Sporting News.

En foreløpig konsekvens er at pengepremier holdes tilbake.