Rystet over Baardens angrep på mamma

John Arne Riise i bitter krangel med eks-agent.

John Arne Riise hadde stor tillit til sin tidligere agent Einar Baardsen, men har reist krav på svimlende 37,8 millioner kroner i Baardsens konkursbo.

- Jeg stolte på ham, og jeg fikk sjokk da jeg fikk vite hva som hadde skjedd. Men nå har jeg fått flere flinke folk, som skal hjelpe meg ut av dette, sier Riise til VG.

Landslagsbacken tar samtidig selvkritikk for gjelden han har pådratt seg.

Fotballagent Baardsen er oppgitt og hevder at det er Riise som skylder ham penger i stedet.

- Jeg skylder ham ingenting. Faktum er at det er han som skylder meg mellom 9,2 og 9,4 millioner kroner, og det kan jeg dokumentere, sier Baardsen til avisen.

Han vurderer å politianmelde Riise for falsk forklaring, forsøk på bedrageri og ærekrenkelse.

- Baardsen blander kortene

Til VG kommer Baardsen også med flere påstander om mamma Berit Riise. Eks-agenten hevder han nærmest var som en ryddegutt å regne, fordi John Arne og Berit Riise hadde et så gigantisk pengeforbruk.

GA PENGER TIL MAMMA: Men både John Arne og Berit Riise mener pengegavene er en privatsak, og reagerer kratig på det de oppfatter som en desperat forsøk på å bytte fokus fra eks-agent Einar Baardsens side. Foto: Fridgeir Walderhaug
GA PENGER TIL MAMMA: Men både John Arne og Berit Riise mener pengegavene er en privatsak, og reagerer kratig på det de oppfatter som en desperat forsøk på å bytte fokus fra eks-agent Einar Baardsens side. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer

Ifølge Baardsen skal Berit Riise på det meste fått 125.000 kroner overført av sønnen i måneden.

Det beløpet avvises av Berit Riise, samtidig som hun erkjenner å ha fått penger av sønnen.

- Alle proffspillere som tjener gode penger gir vel litt til foreldrene sine. Men dette er en privatsak. Nå må Einar Baardsen slutte å blande kortene. Uansett hva John Arne har overført til meg, har det ingenting å gjøre med de papirene om kausjonsansvar som Einar Baardsen har lurt John Arne til å skrive under på, sier hun til VG.

John Arne Riise er mektig irritert over at Baardsen blander inn familien.

- På meg virker det som et desperat forsøk på å flytte fokus etter at bobestyrer har slått fast at han har krav mot seg på over 60 millioner kroner. Det er det som saken, sier Liverpool-proffen.

(Dagbladet.no/NTB)

<B>BITTER STRID:</B> John Arne Riise brøt med Einar Baardsen i 2005, og nå hagler beskyldningene fra begge sider. Riise hevder Baardsen skylder ham 37,8 millioner kroner, mens Baardsen mener det er han som har 9,4 millioner til gode.