Tidligere NRK-journalist:

Rystet over NRK-innslag: - Helt utrolig

Tidligere NRK-journalist Erling Borgen reagerer kraftig på tirsdagens reportasje på Dagsrevyen. NRK svarer på kritikken.

PRESSET: Saken om Clas Brede Bråthen ruller videre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
PRESSET: Saken om Clas Brede Bråthen ruller videre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg synes ikke det er min oppgave å være dommer i hvem som har rett og galt, men her mener jeg NRK gjorde en grov presseetisk feil ved ikke å spørre den andre parten om hetsen mot Skiforbundet.

Det sier tidligere NRK-journalist Erling Borgen til Dagbladet.

Tirsdag kveld la han ut et innlegg på Facebook-gruppa «Støtte for Clas Brede Bråthen», hvor han reagerte sterk på et innslag på Dagsrevyen tirsdag kveld.

Les NRKs svar lenger ned i saken.

«Rystet»

I reportasjen snakker generalsekretær i Norges Skiforbund, Ingvild Bretten Berg, ut om trusler hun har mottatt fra ikke-navngitte personer etter at den pågående konflikten mellom hoppsjefen og Skiforbundet ble kjent.

I tillegg til Bretten Berg ble også et styremedlem fra Norges Skiforbund intervjuet. Verken Bråthen selv eller hans advokat uttaler seg i reportasjen, og det kommer heller ikke fram om de er blitt spurt.

Det fikk Borgen til å reagere.

«Jeg er rystet over Dagsrevyens innslag i kveld om «hetsen» mot Norges Skiforbund. Jeg har selv arbeidet i Dagsrevyen i mer enn 20 år – og lært at alle parter i en sak skal få samtidig tilsvarsrett.», skrev han blant annet i innlegget som i skrivende stund har fått over 2 000 likes og over 70 delinger på Facebook.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer