Rystet over VM-skjebnen til RBK-stjerner: - Forferdelig

Tore Reginiussen: - Jeg har sendt melding til Nicklas Bendtner og Mike Jensen.

PÅ LANDSLAGSSAMLING: Tore Reginiussen sier han føler med Nicklas Bendtner og Mike Jensen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PÅ LANDSLAGSSAMLING: Tore Reginiussen sier han føler med Nicklas Bendtner og Mike Jensen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Panama, kl. 19.00 onsdag

ULLEVAAL (Dagbladet): Rosenborgs midtstopper, Tore Reginiussen (32), føler sterkt med lagkameratene Nicklas Bendtner og Mike Jensen. I går ble de vraket til fotball-VM for Danmark.

Ikke ville det bare vært en personlig opptur for de to danske Rosenborg-stjernene. Hele klubben ville tjent på å ha to så markante spillere i VM. I stedet for Peru, Australia og Frankrike, heter Bendtners og Jensens neste motstandere Tromsø, Vålerenga og Sandefjord.

- Jeg føler med dem. Det er en forferdelig tøff beskjed å få. Jeg vet at begge har jobbet hardt mot dette målet i over lang tid. Å ryke på oppløpssida er noe av det bitreste de har vært med på i karrieren, sier Reginiussen til Dagbladet.

EKSTRA BLADET I DAG: Nicklas Bendtner pryder overskriftene.
EKSTRA BLADET I DAG: Nicklas Bendtner pryder overskriftene. Vis mer

- Særlig for Nicklas er det bittert. Han fikk en skade i den siste kampen mot Brann før samling. Det er sikkert på grunn av den at han ikke får drømmen oppfylt.

På samling

Reginiussen har de siste dagene vært på samling med det norske landslaget. Lørdag ble Island slått 3-2. Onsdag venter en ny privatlandskamp mot Panama.

Midtstopperen har slitt med låret og spilte ikke mot Island. Foreløpig er ikke laget mot Panama klart. I Oslo skinner sola, det er herlig sommervær - og du kan bare tenke deg hvis det var Norge som forberedte seg til et VM-sluttspill nå. Nasjonen ville vært i fyr og flamme.

Nettopp derfor er det lett for Reginiussen å sette seg inn i situasjonen til Bendtner og Jensen. Bendtner har slitt med den høyre lysken. Jensen er blitt veid og funnet for lett.

- Det er et forferdelig slag i trynet, sier Reginiussen til Dagbladet.

- Samtidig er det to voksne gutter. Bare de får litt tid på seg, er jeg sikker på at de kommer over dette. Det er mye spennende som skal skje også i Trondheim denne sommeren med kvalifisering til Europa. Men akkurat nå kjenner de på skuffelsen.

Reginiussen fortsetter:

- Jeg har sendt melding til begge. De må summe seg, og de får sikkert noen dager fri. Når de kommer tilbake, skal vi ta godt vare på dem.

Motivasjon

For Bendtners del blir det spekulert i om lufta vil gå ut av ballongen. Rosenborg har vært et perfekt sted på veien mot VM-målet. Spørsmålet er om han synes det er nok utfordringer igjen på Lerkendal.

Denne sesongen har han på ingen måte skint. Trolig vil han ha problemer med å komme seg inn i de store ligaene i England, Spania, Italia og Tyskland. Alternativet er trolig Kina, Qatar og USA. Her vil han kunne tjene godt med penger på tampen av karrieren.

- Han kommer til å kjenne på dette, sier Reginiussen.

- Men sånn jeg har lært ham å kjenne i Rosenborg, har motivasjonen aldri vært et problem. Og nå går vi, som sagt, en spennende sommer i møte. Jeg tror han kommer til å være veldig motivert til kampene i Europa. Selvfølgelig er det surt når et mesterskap ryker. Men han er en av få som har vært med på dette tidligere. Sånn jeg oppfatter ham har han fremdeles ambisjoner. Om det blir Eliteserien for alltid er ikke sikkert. Men jeg tror han har mange gode år igjen.

I Danmark preget Bendtner papiravisene i dag. «Lordt», skriver Ekstra Bladet på sportscoveret, med ordspill på «lord». Trener Åge Hareide får støtte for avgjørelsen:

- Selv om Bendtner har en særlig status i Fotball-Danmark og på landslaget, så skal man ikke dele ut en VM-billett til en halvskadet spiller som både kjemper med målform og spillemessig form, skriver Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer