Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien Stabæk - Rosenborg

Rystet Rosenborg- Så tok Trondsen ansvar

Lekker kombinasjon mellom Meling og Trondsen sikret tre poeng til trønderne.

SEIER: Anders Trondsen sikret seieren for Rosenborg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån
SEIER: Anders Trondsen sikret seieren for Rosenborg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån Vis mer

Stabæk - Rosenborg 0-1

NADDERUD (Dagbladet): Stabæk har hatt en tøff start på sesongen med én seier på åtte kamper. Hovedtrener Toni Ordinas mener Stabæk trenger stabilitet, noe som kommer ved å vinne fotballkamper. Samtidig hadde tittelforsvarerne Rosenborg press på seg. Før kampstart søndag ledet Brann Eliteserien med 10 poeng.

- Why not start with Rosenborg? Lyd det fra Ordinas før kampstart.

Det var nok det Stabæk-spillerne også tenkte da dommeren blåste i gang kampen. Kort tid etter vitnet publikum noen helt vanvittige sjanser. Ikke fra Norges beste lag, men fra Stabæk. Boli var nære, veldig nære, hele to ganger. Rosenborg var også nærme, med kruttskudd fra Helland og heading i stanga og ned.

Det skulle også bli to med fortid i Stabæk som senket Stabæk søndag kveld. Birger Meling fant Anders Trondsen ledig i boksen tidlig i andre omgang. Duoen valte å ta jubelen borte ved hjemmefansen. Det skapte reaksjoner, og som etterhvert også tok brodden av hjemmelaget.

- Trondsen spilte en meget god kamp, og når du har Meling der som forer han med baller, da er det lett. Både Trondsen, Meling og De Lanlay har gode relasjoner, de er flinke til å hjelpe hverandre, sier Ingebrigtsen etter kampen.

Til tross for tap, ser ikke Stabæk-sjefen mørkt på det.

- Jeg syns dette var en veldig god kamp av oss. Jeg ønsker likevel litt mer kvalitet i situasjonene, slik at vi klarer å score på de sjansene som vi fikk i dag, sier Ordinas til Dagbladet etter kampen.

Benket kapteinen

Andreas Hanche-Olsen var første mann ut på gresset før kampstart. Han gikk alene denne gangen, ikke sammen med resten av førsteelleveren.

Hanche-Olsen viste omtanke ovenfor fansen som ropte navnet hans da han krysset banen på vei mot spillerbenken. Det var nemlig en annen som skulle bære kapteinsbindet i søndagens kamp. Vadim Demidov var det, Hanche-Olsen fikk plass på benken.

Et røft valg av Stabæk-sjefen.

- Som trener må man være profesjonell og ærlig mot spillerne. Akkurat nå har jeg flere gode forsvarsspillere, og Andreas er ikke blant de beste akkurat nå. Vi har hatt en fin dialog denne uken og han forstår. Jeg er overbevist om at dette vil styrke han til å bli en enda bedre spiller. Han er en kriger, sier Ordinas.

Spilletid ble det likevel. Etter målet til Rosenborg i andre omgang, valte Ordinas kort tid etter å bytte inn kapteinen mot Demidov.

Alexander Søderlund måtte i likhet med Hanche-Olsen ta plass på sidelinja fra start i søndagens kamp.

Eks-Stabæk tok ledelsen

Seks minutter ut i andre omgang stakk Rosenborg hull på byllen. Anders Trondsen sto upresset i boksen og fikk ro til å styre inn innlegget fra Birger Meling. De tidligere Stabæk-spillerne feiret ved å løpe mot Stabæk-fansen. Det skapte reaksjoner på stadion.

Etter scoringen tok Rosenborg mer over kampen. Det erkjente også publikum.

«Kom igjen Stabæk, vi var best i hele første omgang», ble ropt fra tribunen.

Ordinas gjorde grep ved å bytte inn Hanche-Olsen mot Vadim Demidov i det 67. minutt.

Ti minutt seinere kom Tobias Borchgrevink Børkeeiet inn for Tonny Brochmann.

Stabæk presset på, men det ble med det. Rosenborg var hakket for gode.

Vanvittige sjanser

Rosenborg fikk to cornere på rappen tidlig i første omgang, men det var Stabæk som skapte dagens første store sjanse. John Hou Sæter spilte Franck Boli alene mot keeper André Hansen. Boli dro seg forbi, men vinkelen ble for vanskelig. Ballen gikk i stanga og ut.

Stabæk lå press på Rosenborg. Det var tydelig at de fikk beskjed om å gå offensivt ut. Kort tid etter spilte Stabæk seg nok en gang gjennom og Boli kommer til sjanse. Først reddet André Hansen, så reddet Even Hovland akkurat på strek.

Rett etter måtte Sayouba Mandé ut i full strekk etter skudd fra Pål André Helland.

Og sånn fortsatte hele første omgang. Ordinas påpekte før kampen at dette var to offensive lag som liker å spille med stor risiko.

- Det er alltid spennende å møte Rosenborg, påpekte han i forkant.

Ett minutt før slutt fikk Rosenborg frispark på hjørnet av sekstenmeteren. Helland gikk for skudd, men keeper Mandé ryddet unna.

En sjanserik første omgang, hvor begge lag utrolig nok gitt inn til pause med null mål i sekken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media