Manchester City - Manchester United 0-2

Rystet serielederen

Scoringer av Bruno Fernandes og Luke Shaw ga Manchester United en råsterk 2-0-seier i Manchester-derbyet borte mot den suverene serielederen Manchester City, som hadde 21 strake seirer før bynaboen kom på besøk. Ole Gunnar Solskjærs elever knuste Citys drømmerekke.

HERJET: Både Bruno Fernandes og Luke Shaw kom på scoringslisten søndag. Foto: Dave Thompson / Pool via AP / NTB
HERJET: Både Bruno Fernandes og Luke Shaw kom på scoringslisten søndag. Foto: Dave Thompson / Pool via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester City - Manchester United 0-2 (0-1)

Ole Gunnar Solskjærs elever rystet serieleder og nabo Manchester City på Etihad fra første sekund og dro i land en knallsterk 2-0-seier over Pep Guardiola og co.

Det betyr at seiersrekken til de lyseblå på 21 kamper er over.

De lyseblå var godt med i kampen, men klarte ikke å omgjøre sjansene til mål. Kampen var for øvrig den første uten City-mål siden returoppgjøret 12. desember i fjor der det endte 0-0.

City sto med 21 strake seire før tapet for Ole Gunnar Solskjærs gutter. Et straffemål av Bruno Fernandes og en herlig scoring av Luke Shaw ga United den viktige seieren over byrivalen.

Seieren betyr at United tok innpå City med tre poeng, og fikk avstanden på klubbene ned til ni poeng. Seieren var også viktig for de røde med tanke på Champions League-spill neste sesong.

Solskjærs mannskap tok tilbake 2.-plassen fra Leicester som lånte den i snaut et døgn etter seieren mot Brighton lørdag.

Solskjær og Guardiola i heftig krangel

Den norske treneren har hatt et godt tak på City-manager Pep Guardiola. Søndag var de to trenerstjernene i heftige diskusjoner på sidelinjen.

– Han traff veldig bra på kampplanen i dag, sa landslagstrener Ståle Solbakken i TV 2-studioet om Solskjærs nye bragd.

United har nå spilt 22 bortekamper i Premier League uten tap.

Pangstart

Det ble en pangstart på kampen da City-spiss Gabriel Jesus befant seg nede i forsvar.

Det gikk som det måtte gå, og brasilianeren felte Anthony Martial etter kun 35 sekunder, og dommer Anthony Taylor pekte på straffemerket.

«Straffespesialist» Bruno Fernandes satte ballen i mål. City-keeper Ederson gikk riktig vei og var på ballen, men klarte ikke å avverge at ballen gikk i nettet. Målet betyr at Fernandes nå er oppe i 16 mål i ligaen, der halvparten av målene har kommet fra straffemerket.

De lyseblå vertene fremsto usikre og unøyaktige i de første fem minuttene, og de røde så ut til å feste et grep om kampen tidlig, der de hadde press på Guardiolas menn.

En relativt sjansefattig første omgang ellers ble avsluttet med en kjempesjanse til vertene, der Rhiad Mahrez var noen centimeter unna å utligne med et skudd som snek seg på utsiden av stolpen til Dean Henderson.

Rashford-skade skaper uro

I andre omgang var det et annet Manchester City som kom ut på banen, og etter tre minutter var det denne gang Rodri som var nær utligning, men ballen traff tverrliggeren og over på skuddet fra midtbanegeneralen.

Etter to store City-sjanser var det derimot United som igjen skulle få ballen i mål etter 50 minutter.

Luke Shaw satte fart mot City-forsvaret før han ga ballen til Marcus Rashford, som ga ballen tilbake til venstrebacken, som med en smart avslutning la ballen mellom beina på Rodri og ned i hjørnet bak en sjanseløs Ederson.

Scoringen kronet en flott periode for backen som har vært en svært viktig brikke for Solskjær etter jul.

Etter drøye 70 minutter ble det derimot en strek i regningen for United-laget da Rashford måtte ut med skade. Rashford har vært en viktig spiller for de røde djevlene, noe han også viste i kampen mot City søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer