Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Richard Freitag ødela Hoppuka

Rystet Tande: - Jeg vil ikke se på. Det er ekkelt

Hoppukestjerna kjørt til sykehus etter dramatisk fall. Uklar situasjon. I 1985 ødela faren karrieren i den samme bakken.

DRAMA: Richard Freitag falt stygt i Innsbruck torsdag ettermiddag. Foto: NTB scanpix
DRAMA: Richard Freitag falt stygt i Innsbruck torsdag ettermiddag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

INNSBRUCK (Dagbladet): På forhånd ble det bygd opp som litt av en duell i tyske aviser: Det var Kamil Stoch mot Richard Freitag i Hoppuka. Mann mot mann. Ingen andre.

Stoch fra Polen ledet med 11,8 poeng på tyske Freitag i sammendraget etter to renn. Men i første omgang i Innsbruck gikk det fullstendig galt for Freitag. Han klarte ikke å stå etter å ha landet på 130 meter.

- Nein, nein, nein, stønnet tyske journalister i pressenteret. Freitag klarte å gå for egen maskin ut av bakken, men ble kjørt rett til sykehus. I sammendraget raste han fra andreplass til 21. plass.

FORNØYD: Daniel-André Tande jublet for andreplassen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORNØYD: Daniel-André Tande jublet for andreplassen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Det er synd at dette skulle skje. Han hadde muligheten til å gi Kamil skikkelig fight, sier Daniel-André Tande, som kom på andreplass i rennet. Han så ikke selve fallet. Og han akter heller ikke å gjøre det i reprise,

- Jeg vil ikke se på. Det er ekkelt. Jeg liker ikke å se at folk skader seg.

Usikker situasjon

Det var torsdag kveld usikkert hvordan det står til med Freitag. Medisinsk koordinator for de norske hopperne - Lars Haugvad - mener det er et dårlig tegn at Freitag ble kjørt til sykehus. Det betyr at tyskerne selv ikke har kontroll over situasjonen.

Tyske journalister sier til Dagbladet at det trolig ikke dreier seg om brudd, men at hopperen skal være kraftig forslått i hoftene. Da andre omgang startet, var han allerede på sykehus.

- Jeg får håpe at det bare er for sikkerhets skyld, sier Tande.

En skjebnens ironi er det at Freitags far - Holger Freitag - falt i den samme bakken under Hoppuka i 1984/1985. Han klarte på sett og vis å komme tilbake året etter, men måtte gi seg.

Egen klasse

Rennet i dag ble vunnet av Kamil Stoch med solid margin. Etter landing sto Tande og bare ristet på hodet, sånn for å markere at rivalen var i egen klasse.

Stoch har så godt som vunnet Hoppuka (833,2 poeng). Andreas Wellinger (768,7 poeng) og Junshiro Kobayashi (765,7 poeng) er altfor langt bak på de neste plassene.

Tande hoppet seg opp til delt fjerdeplass sammen med Dawid Kubacki (begge 749,7). Hvis ikke noe helt spesielt skjer i det siste rennet i Bischofshofen lørdag, er de tre første plassene i Hoppuka allerede delt ut.

Solid opptur

For Kongsberg-hopperen Tande ble Bergisel-rennet likevel en opptur. I Oberstdorf havnet han på 20. plass, i Garmisch-Partenkirchen ble han nummer 15.

SKADET: Richard Freitag ble umiddelbart kjørt til sykehuset etter fallet. Foto: NTB scanpix
SKADET: Richard Freitag ble umiddelbart kjørt til sykehuset etter fallet. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg er litt usikker på hvorfor det løsnet. Jeg fikk tatt med meg mye positivt fra det siste hoppet i Garmisch. Jeg fikk også testet ut litt forskjellige ting i går, sier Tande og peker på at han hoppet med kortere ski.

- Det hadde ikke noe med vekt å gjøre, men fordi de er litt mykere. Når det er bakvind, vil jeg fortsatt ha kontakt med skiene, opplyser han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!