Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rystet verdensstjernene

Elverum imponerte mot PSGs stjernegalleri, men ble slått i den største klubb-håndballkampen på norsk jord noensinne.

TØFT: Elverums menn kjempet hederlig - og vel så det - mot PSGs stjernegalleri. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
TØFT: Elverums menn kjempet hederlig - og vel så det - mot PSGs stjernegalleri. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
  • Elverum - PSG 22-25 (9-13)

HÅKONS HALL (Dagbladet): Han prøvde å snike seg diskret inn langs tribunene, skadde Sander Sagosen (24), men det var ikke særlig vellykket: Både unge og voksne spratt opp fra setet for å få tatt et bilde med superstjerna.

Til tross for at den aller største stjerna måtte se oppgjøret fra tribunen, klarte Paris Saint-Germain å slå Elverum i Champions League-gruppespillet lørdag.

Foran 12 500 tilskuere - norsk rekord - imponerte hvittrøyene, og hang med til siste sekund. De måtte imidlertid se seg slått av storlaget.

- Vi klarte oss utrolig bra der ute, og viste karakter. Det var en utrolig opplevelse. De blir stressa, og vi presser dem helt til døra. Det eneste vi mangler er de to poengene, ellers var det en god dag, sier Elverum-trener Michael Apelgren til Dagbladet.

PÅ TRIBUNEN: Sander Sagosen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
PÅ TRIBUNEN: Sander Sagosen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Sjokkerte

Åpningsminuttene viste særdeles lovende Elverum-takter. Først snappet Magnus Fredriksen opp en ball i forsvar, og Elverum løp i angrep. Der kunne Lukas Sandell sende Elverum i føringen og score kampens første mål.

- Det var helt rått. Det er noe jeg kanskje ikke opplever igjen. Jeg sitter faktisk med en skuffende følelse, å tape så marginalt var skuffende, sier Fredriksen til Dagbladet.

Håkons hall eksploderte - og et heltent Elverum leverte godt over forventning de første 30 minuttene.

SJOKKERTE: Sebastian Henneberg og Elverum. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SJOKKERTE: Sebastian Henneberg og Elverum. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Hedmark-laget så ut til å ryste verdensstjernene - som begikk feil etter feil og på et tidspunkt i første omgang hadde to spillere utvist samtidig.

Etter drøyt ti minutters spill var imidlertid situasjonen snudd, og brått var de hvitkledde fem mål bak.

Storspill

Men Elverum hadde ingen plan om å gi opp foran 12 500 tilskuere på hjemmebane, og kjempet hederlig.

For selv om Nikola Karabatic, tre ganger verdens beste spiller, regisserte det aller meste for PSG med stort hell, beit elverumsingene seg fast.

På det meste var avstanden på fem mål - mindre enn mange trolig hadde sett for seg. Og med sju minutter igjen, lå et hardtkjempende Elverum bare ett mål bak.

Men PSG hadde tilsynelatende kontroll. Franskmennene ble ett hakk for store.

- Det var en stor opplevelse å spille foran alle disse. Det var utrolig gøy, sier landslagsving Alexander Blonz til Dagbladet.

Skadd

Den norske PSG-stjerna Sander Sagosen (24), som regnes som en av verdens beste spillere, pådro seg en lyskeskade tidligere denne uka. Han var likevel med stjernegalleriet til Lillehammer, og fulgte oppgjøret fra tribunen.

I pausen var autografkøa riktig så lang, men Norges store stjerne tok seg god tid til å ta bilder og snakke med de som ser opp til ham.

Ei heller danske Mikkel Hansen spilte mot Elverum lørdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media