Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rytter fløyet til sykehus i Norgescup-åpningen

Alvorlig skade i herreklassen.

NORGESCUP: Rytterne på bildet har ingenting med den aktuelle saken å gjøre. Illustrasjonsbilde: OSKAR T. SKJERSTAD
NORGESCUP: Rytterne på bildet har ingenting med den aktuelle saken å gjøre. Illustrasjonsbilde: OSKAR T. SKJERSTAD Vis mer

(procycling.no): OPPDATERT 21.26: I en kommentar på Facebook-siden til procycling.no skriver bror Håvard Brathovde Olsen at Håkon nå er "våken på sykehuset og at ting foreløpig ser bra ut. Han har fått en skikkelig smell i hodet, men blir tatt godt hånd om på Ullevål."

– Han har blitt flydd til Ullevål sykehus med hodeskader. Situasjonen er stabil, men litt uavklart, sier lagleder i Bærum og Omegn Cykleklubb (BOC), Ole Håvard Olsen, til procycling.no.

Det var sønnen hans, Håkon Brathovde Olsen, som veltet stygt ut på den andre runden. Lagleder Olsen forteller at de ikke er helt sikre på selve hendelsesforløpet, men han sier at rytteren hadde falt av i en av stigningene og så veltet i utforkjøringen. Så vidt de vet skal ingen andre ha vært involvert da han veltet.

– Vi krysser fingrene nå og håper at det går bra, sier Olsen.

– Det har vært en velt, og den har blitt håndtert nesten umiddelbart fra Røde Kors og rittlege med spesialsykepleier. Det var medisinsk hjelp på plass nær umiddelbart etter at han veltet. Etter det er det profesjonelt helsevesen som har tatt seg av ham. Han ble fraktet til Telemark Sentralsykehus og så etterpå fløyet inn til Ullevål sykehus, sier rittleder Bård Gråsvold fra Grenland SK.

– Denne type hendelser vil vi helst slippe, men vi har ingen garanti for det, sier Gråsvold.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media