Rytter fløyet til sykehus i Norgescup-åpningen

Alvorlig skade i herreklassen.

NORGESCUP: Rytterne på bildet har ingenting med den aktuelle saken å gjøre. Illustrasjonsbilde: OSKAR T. SKJERSTAD
NORGESCUP: Rytterne på bildet har ingenting med den aktuelle saken å gjøre. Illustrasjonsbilde: OSKAR T. SKJERSTAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): OPPDATERT 21.26: I en kommentar på Facebook-siden til procycling.no skriver bror Håvard Brathovde Olsen at Håkon nå er "våken på sykehuset og at ting foreløpig ser bra ut. Han har fått en skikkelig smell i hodet, men blir tatt godt hånd om på Ullevål."

– Han har blitt flydd til Ullevål sykehus med hodeskader. Situasjonen er stabil, men litt uavklart, sier lagleder i Bærum og Omegn Cykleklubb (BOC), Ole Håvard Olsen, til procycling.no.

Det var sønnen hans, Håkon Brathovde Olsen, som veltet stygt ut på den andre runden. Lagleder Olsen forteller at de ikke er helt sikre på selve hendelsesforløpet, men han sier at rytteren hadde falt av i en av stigningene og så veltet i utforkjøringen. Så vidt de vet skal ingen andre ha vært involvert da han veltet.

– Vi krysser fingrene nå og håper at det går bra, sier Olsen.

– Det har vært en velt, og den har blitt håndtert nesten umiddelbart fra Røde Kors og rittlege med spesialsykepleier. Det var medisinsk hjelp på plass nær umiddelbart etter at han veltet. Etter det er det profesjonelt helsevesen som har tatt seg av ham. Han ble fraktet til Telemark Sentralsykehus og så etterpå fløyet inn til Ullevål sykehus, sier rittleder Bård Gråsvold fra Grenland SK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer