- Ryttere blir advart mot dopingtester

Enkelte ryttere blir advart mot dopingkontroller i forbindelse med Tour de France. Mange mener det er en praksis som må opphøre.

Laglederen til sammenlagtleder Thomas Voeckler, som onsdag syklet i den gule ledertrøya, er oppbrakt over telefonvarslingen som pågår.

- Dette må det settes en stopper for. Det nytter ikke at noen ryttere får en telefon med beskjed om å gjøre seg klare til dopingkontroller på hotellene sine, sier lagleder Jean-René Bernaudeau.

Det har vært tre slike dopingkontroller i forbindelse med Touren i år. Ved den medisinske testen torsdag før prologen i Liege, ble samtlige av de 189 rytterne blodtestet. Euskaltel-rytteren Gorka Gonzalez ble nektet start på grunn av for høye blodverdier.

Den første uken ble 42 av rytterne testet. Ingenting uregelmessig ble funnet. Det ble det heller ikke tirsdag, da 33 av rytterne måtte avgi blodprøve. Blant dem var storfavoritt Lance Armstrong.

Antidopingekspert Wilhelm Schänzer fra Tyskland sier dette viser at antallet dopingtilfeller i Tour de France i år er lavt. Han anslår at mellom 1 og 2 prosent av rytterne benytter seg av ulovlige dopingmidler.

Tyskeren sier også at han ser på de gjentatte dopinganklagene mot Lance Armstrong som ren spekulasjon.

(NTB)