FORBANNET: Denne Etixx-duoen endte i asfalten etter det de mener var en farlig finale under torsdagens Tour de Suisse-etappe. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
FORBANNET: Denne Etixx-duoen endte i asfalten etter det de mener var en farlig finale under torsdagens Tour de Suisse-etappe. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Ryttere fordømmer farlig avslutning

- Vår jobb er farlig nok allerede.

(procycling.no): Med kun kilometer igjen til spurten i Biel, rutsjet to medlemmer av opptrekkstoget til Mark Cavendish om kapp med de som fremdeles satt i hovedfeltet.

Zdenek Stybar og Julien Vermote lå først i løypa, da de gikk ned. Etixx-Quick Step-duoen endte etappen seks og et halv minutt bak etappevinner Peter Sagan.

Underlaget var såpeglatt, og veien kronglete. Etter nesten 193 kilometers sykling lå en 90 graders høyresving og blinket i det fjerne, kun 200 meter fra målstreken.
 
Skapt for kaos Det var omtrent nødt til å bli kaos, og kaos ble det.

Også Tom Dumolin, som bar ledertrøya tidligere i rittet, havnet i trøbbel.

I etterkant av kritikken forholdsvis unison mot arrangøren av rittet.

- Jeg var nesten nedpå sju kilometer fra mål, og var nødt til å kjempe meg opp til teten etterpå. Det gikk bare nesten for jeg tapte til slutt fem sekunder på det.

- Jeg har hatt litt tid å tenke over det nå, men seriøst, Tour de Suisse: En finale som dette? Takk for at dere legger det opp slik at sammenlagtrytterne må ta enda større risiko, skrev Dumolin på Twitter.

Sleng på Kristoff Vår egen Alexander Kristoff slapp med skrekken på det rådende Bambi-føret i området.

Stavanger-mannen opplevde å få sleng på bakhjulet på vei inn i den siste svingen.

Det, kombinert med at han mistet hjulet til lagkompis Jacopo Guarnieri, gjorde at etappeseieren var utenfor rekkevidde denne gangen.

Klaget på skiltingen Cavendish havnet på sjetteplass etter at både Stybar og Vermote ble satt ut av spill.

- Jeg krasjet under en farlig finale med dårlig skilting. Jeg synes jobben får er farlig nok som den er allerede, Tour de Suisse? Jeg håper jeg føler meg OK i morgen, sier Vermote.

- Etappen var lang, våt og speiselt farlig under avslutningen. Jeg forstår ikke hvorfor man skal lage som krever så mye finmanøvringen mot slutten av dagen, skriver Dries Devenyns i en pressemelding ifølge cyclingnews.com.

Fredag venter trolig en ny sjanse for feltets raskeste menn.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!