Ryttere i sjokk etter at terrortrussel førte til avlysning

- Dette er som å bli slått med en hammer, sier tysk sykkelstjerne.

SJOKKERT: John Degenkolb skulle fredag sykle Frankfurt-rittet Rund um den Finanzplatz, men grunnet terrotrussel ble arrangementet avlyst. Den tyske sykkelstjernen som bor i Frankfurt reagerte med sjokk. (Foto: Tim de Waele).
SJOKKERT: John Degenkolb skulle fredag sykle Frankfurt-rittet Rund um den Finanzplatz, men grunnet terrotrussel ble arrangementet avlyst. Den tyske sykkelstjernen som bor i Frankfurt reagerte med sjokk. (Foto: Tim de Waele). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Ryttere, lag, arrangører og frivillige ble alle sjokkert av nyheten om at fredagens Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt var et potensielt terrormål, og viser forståelse for at det tyske endagsrittet - der både Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff skulle delta - måtte avlyses.  

Tysk politi pågrep natt til torsdag et ektepar som skal ha planlagt et terrorangrep. Det skal ha blitt funnet rørbomber, våpen og en detonator hjemme hos de to pågrepne.  

Rudolf Scharping, leder for det tyske sykkelforbundet, sier til Faz.net at avlysningen er skuffende, men godt begrunnet.  

- Det er selvsagt en stor skuffelse for sporten, fansen og mange av de frivillige. Men på grunn av potensiell fare er det en forståelig beslutning, sier Scharping.  

Ryttere forskrekketJohn Degenkolb bor i Frankfurt og var sammen med tittelforsvarer Kristoff en av de store favorittene til å vinne rittet. Han skriver på sin Facebook-side at terrortrusselen kom som et sjokk.    

- Dette er som å bli slått med en hammer. Jeg har ikke ord. Det er skremmende å se at individer kan utøve slik makt at en slik avgjørelse må tas, skriver Degenkolb.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.