SJOKKERT: John Degenkolb skulle fredag sykle Frankfurt-rittet Rund um den Finanzplatz, men grunnet terrotrussel ble arrangementet avlyst. Den tyske sykkelstjernen som bor i Frankfurt reagerte med sjokk. (Foto: Tim de Waele).
SJOKKERT: John Degenkolb skulle fredag sykle Frankfurt-rittet Rund um den Finanzplatz, men grunnet terrotrussel ble arrangementet avlyst. Den tyske sykkelstjernen som bor i Frankfurt reagerte med sjokk. (Foto: Tim de Waele).Vis mer

Ryttere i sjokk etter at terrortrussel førte til avlysning

- Dette er som å bli slått med en hammer, sier tysk sykkelstjerne.

(procycling.no): Ryttere, lag, arrangører og frivillige ble alle sjokkert av nyheten om at fredagens Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt var et potensielt terrormål, og viser forståelse for at det tyske endagsrittet - der både Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff skulle delta - måtte avlyses.  

Tysk politi pågrep natt til torsdag et ektepar som skal ha planlagt et terrorangrep. Det skal ha blitt funnet rørbomber, våpen og en detonator hjemme hos de to pågrepne.  

Rudolf Scharping, leder for det tyske sykkelforbundet, sier til Faz.net at avlysningen er skuffende, men godt begrunnet.  

- Det er selvsagt en stor skuffelse for sporten, fansen og mange av de frivillige. Men på grunn av potensiell fare er det en forståelig beslutning, sier Scharping.  

Ryttere forskrekket
John Degenkolb bor i Frankfurt og var sammen med tittelforsvarer Kristoff en av de store favorittene til å vinne rittet. Han skriver på sin Facebook-side at terrortrusselen kom som et sjokk.    

- Dette er som å bli slått med en hammer. Jeg har ikke ord. Det er skremmende å se at individer kan utøve slik makt at en slik avgjørelse må tas, skriver Degenkolb.  

- Jeg håper at rittet vil fortsette. Arrangøren har gjort en god jobb, selv om det ble et nederlag i år. Men de vil fortsette. Det føler jeg meg sikker på.  

Den tyske tempoverdensmesteren Tony Martin (Etixx-QuickStep) skriver på sin hjemmeside:    

- I lys av hva som har skjedd i Frankfurt har resultatet her i Romandie egentlig ingen betydning. Jeg er forskrekket og sjokkert, at rittet og spesielt rytterne, de frivillige og fansen kan ha blitt offer for et terrorangrep. Jeg er lei meg på vegne av alle som skulle starte. Proffene, amatørene og alle som så frem til å sykle. Min familie og mine venner skulle også delta. Men sikkerhet er selvsagt mest viktig, skriver Martin.  

Tyske André Greipel (Lotto Soudal), som sykler Tour of Turkey for tiden, skrev følgende på Twitter:    

- Veldig trist å høre at et av de beste rittene i Tyskeland måtte avlyses. Hva er galt med verden??? #fred ???.  

Tyskeren Marcel Kittel (Giant-Alpecin) er endelig tilbake i aksjon i Tour of Yorkshire, men reagerte også på hendelsen i Frankfurt via Twitter.    
- Virkelig trist at @EschbornFFM måtte avlyses. Vanskelig å tro at folk i denne verdenen vil angripe et sykkelritt, sier den tyske stjernen.  

Kristoff og Bystrøm er nå på flyet hjem til Norge.    

- Dessverre ikke noe ritt i Franfurt i dag. Sikkerhet først og det er bra. Nå på vei hjem til litt seriøs trening, melder Bystrøm på sine Facebook-sider.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!
 

PAKKER NED: Arbeidere tar ned målseilet torsdag kveld. Arrangementet som skulle bli en folkefest i Frankfurt sine gater ble avlyst da tysk politi avverget et terroangrep. (Foto: EPA/ARNE DEDERT)
PAKKER NED: Arbeidere tar ned målseilet torsdag kveld. Arrangementet som skulle bli en folkefest i Frankfurt sine gater ble avlyst da tysk politi avverget et terroangrep. (Foto: EPA/ARNE DEDERT) Vis mer