Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rytterens ukjente drama: - Jeg døde nesten seks ganger

Kris Boeckmans (28) krasjet stygt for tre måneder siden.

DØDEN NÆR: Chris Boeckmans holdt på å stryke med flere ganger etter et stygt fall. Foto: REUTERS/Jon Nazca/NTB Scanpix
DØDEN NÆR: Chris Boeckmans holdt på å stryke med flere ganger etter et stygt fall. Foto: REUTERS/Jon Nazca/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Lotto-Soudal-rytter Kris Boeckmans krasjet voldsomt i Vuelta a España for tre måneder siden.

Den belgiske toppsyklisten ble holdt i kunstig koma etter å ha veltet stygt på den åttende etappen av Vueltaen. Boeckmans var en av mange ryttere som gikk i bakken i en dramatisk velt rundt fem mil før målgangen i Murcia.

Det kom raskt meldinger om at rytteren hadde alvorlige skader i ansiktet og flere brudd, men ingen hadde noen anelse om hvor alvorlig det faktisk var for syklisten.

I et intervju med danske Ekstra Bladet forteller Boeckmans hvor ille det kunne gått.

- I dag vet jeg hvor heldig jeg har vært. Det var ti ganger verre enn det pressen skrev. Jeg døde nesten seks ganger, sier Boeckmans i intervjuet.

Han forteller at avgjørelsen om å sende ham direkte til et universitetssykehus kan ha vært avgjørende for at han fortsatt er i live.

- Første gang, da jeg slukte tunga og blødde i lungene. Jeg er glad for at de ikke kjørte meg til et lokalt sykehus, men direkte til et universitetssykehus, som det bare er ni av i Spania, sier Boeckmans.

- Hadde jeg blødd litt mer, hadde jeg fått blodpropp og det hele, sier 28-åringen.

Etter utallige operasjoner er han nå på bedringens vei. Han kan fortsatt ikke kjøre sykkel på profesjonelt nivå. Han ser likevel optimistisk på framtida.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media