BRØT: Edvald Boasson Hagen, her fra en treningstur i OL-løypa, ble frakjørt i den tøffe løypa - og brøt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BRØT: Edvald Boasson Hagen, her fra en treningstur i OL-løypa, ble frakjørt i den tøffe løypa - og brøt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

- Sa aldri at denne løypa passet meg bra

Edvald Boasson Hagen frakjørt i den knalltøffe OL-løypa. Brøt.

(Dagbladet): - Jeg visste jo at det ville bli knallhardt. Det sa jeg på forhånd også. Og det var varmt. Ti grader varmere enn det stort sett har vært her, sier Edvald Boasson Hagen til norsk presse etter et skuffende møte med den knallharde OL-løypa i Rio.

Han vil ikke skylde på noe, men lar det skinne gjennom at kroppen – og beina spesielt – har opplevd bedre dager.

Da han ikke klarte å henge med, sto han av.

- Jeg skal kjøre tempoen om noen dager, så da var det best å spare så mye som mulig, sier han – lenge før feltet går i mål.

Og legger til:

- Men selvsagt skulle jeg helst vært uti der og kjempet. Heller det enn å stå her og prate med dere. Men når det ble som det ble, var det ingen vits i å presse seg opp de bratte bakkene mer enn nødvendig, sier han.

- Det ble mye syre. Jeg hadde ikke mulighet i dag, konstaterer Boasson Hagen.

- Jeg sa aldri at denne løypa passet meg godt heller. Og jeg har vel aldri sagt at jeg skal kjempe om seieren her.

Tekniske problemer

Som så mange andre hadde også Edvald Boasson Hagen teknisk trøbbel over brosteinspartiet. Bakgiret ristet i filler.

- Heldigvis fikk jeg en sykkel fra Shimano-bilen som passet meg ganske bra. Det var ikke derfor dette gikk som det gjorde, sier han.

- Hva nå foran tempoen?

- Det blir en blanding av hvile og å holde kroppen i gang.

- Ikke mer å hente

- Det ble tøft, fryktelig tungt. Jeg kjente vel ganske tidlig at kroppen ikke var helt med i dag. Det var ikke så veldig mye å kjøre med, sier Sven Erik Bystrøm etter å ha brutt landeveisrittet i OL 77,7 kilometer før mål.

Da hadde han syklet den knallharde løypa i fire timer allerede – i et meget sterkt brudd.

- Målet var jo å komme i et sterk brudd, og det klarte jeg. Men da de siste bakkene opp stupbratte Vista Chinesa begynte, var det ikke mer å hente i kroppen, sier Bystrøm, som valgte å bryte.

- Handler om å jobbe på

Han måtte bytte sykkel underveis, setepinnen ristet løs i brosteinspartiet og han ble

- Det var irriterende, men jeg skal ikke skylde på noen ting. Jeg fikk det bruddet jeg ønsket meg, men klarte ikke å henge med de sterke klatrerne som satt der.

- Men du fikk mye TV-tid. Betyr det noe?

- Det er ikke akkurat noe en tenker på når en sitter der. Da handler det bare om å jobbe på. Men jo, noe betyr det vel. Laget synes nok det er ok, og det er jo bra å få vist fram de norske fargene, sier Sven Erik Bystrøm etter å ha satt sitt preg på tidenes tøffeste OL-ritt noensinne.

- Så lenge det varte i alle fall.